Iskaffe-panna cotta

Det har blitt noen glass iskaffe i sommer, og det må være lov til å tviholde på sommerfølelsen en liten stund til... 😊

Inspirert av sommerens iskaffe-dilla, har jeg komponert noen søte panna cottaene med mild smak av fløte og kaffe.

 

 

Nydelige desserter som kan nytes hele året! 

 

 

Oppskriften gir 4 små porsjoner.


Ingredienser: 

4,5 dl kremfløte
40 g sukker
1 ts vaniljeekstrakt
1 ss kaffepulver (frysetørket)
0,5 dl kokende vann
3 plater gelatin

Pynt:
1,5 dl kremfløte

 

Fremgangsmåte: 

Ha kremfløte, sukker og vanilje i en kjele.

Løs opp kaffepulveret i kokende vann så du får en sterk kaffeekstrakt og ha også denne i kjelen. 

Varm opp blandingen i kjelen til den så vidt når kokepunktet. Ta kjelen av platen. 

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. 

Klem vannet ut av de bløtlagte gelatinplatene og ha dem i kjelen. Rør raskt rundt så de løser seg opp og blander seg jevnt i den varme kaffefløten. 

Avkjøl fløten til den er romtemperert, men fortsatt helt flytende. 

Hell kaffefløten i små dessertskåler eller glass. Sett dem i kjøleskapet i minst 4 timer (og gjerne over natten) til panna cottaen har stivnet helt. 

Pynt med pisket krem rett før servering. 

 

 

Altså, disse iskaffe-panna cottaene er helt nydelige! 😋

 

 

Tips:

Panna cottaen kan oppbevares et par dager i kjøleskapet, men bør pyntes med pisket krem rett før servering. 

Du finner mange varianter av panna cotta her på Det søte liv, se samleside HER

 

God fornøyelse! 

 

 

 

 

      

Iskaffe-panna cotta
Ingredienser

4,5 dl kremfløte
40 g sukker
1 ts vaniljeekstrakt
1 ss kaffepulver (frysetørket)
0,5 dl kokende vann
3 plater gelatin

Pynt:
1,5 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Ha kremfløte, sukker og vanilje i en kjele.

Løs opp kaffepulveret i kokende vann så du får en sterk kaffeekstrakt og ha også denne i kjelen. 

Varm opp blandingen i kjelen til den så vidt når kokepunktet. Ta kjelen av platen. 

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. 

Klem vannet ut av de bløtlagte gelatinplatene og ha dem i kjelen. Rør raskt rundt så de løser seg opp og blander seg jevnt i den varme kaffefløten. 

Avkjøl fløten til den er romtemperert, men fortsatt helt flytende. 

Hell kaffefløten i små dessertskåler eller glass. Sett dem i kjøleskapet i minst 4 timer (og gjerne over natten) til panna cottaen har stivnet helt. 

Pynt med pisket krem rett før servering. 

Tips

Panna cottaen kan oppbevares et par dager i kjøleskapet, men bør pyntes med pisket krem rett før servering. 

Du finner mange varianter av panna cotta her på Det søte liv, se samleside HER

Desserter
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift