Brukere online: 999
Brukere i dag: 4683
Brukere siste 7 dager: 195436
Bunn:
150 g salte peanøtter (se tips)
Is:
3 eggeplommer
180 g sukker
200 g kremost
1 ts vaniljesukker
1 vaniljestang
3 dl kremfløte
Pynt:
75 g sjokoladedråper
50 g kokesjokolade
Ha peanøttene jevnt utover i bunnen på en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Pisk eggeplommer og sukker luftig. Pisk inn kremosten, vaniljesukker og frøene fra vaniljestangen. Pisk kremfløten til luftig krem og vend i. Hell iskremblandingen i formen og dryss over sjokoladedråpene. Sett kaken i fryseren til isen har stivnet.
Før servering tas kaken ut av formen og bakepapiret dras forsiktig av fra undersiden. Smelt eventuelt litt ekstra kokesjokolade og ringle over kaken.
Bruk salte peanøtter, men jeg synes kaken blir best om mesteparten av saltet tørkes av før nøttene has i formen.
2 kommentarer
Hvor lenge kan denne stå i
Hvor lenge kan denne stå i fryseren? :-)
Nesten (men bare nesten)
Nesten (men bare nesten) dårlig gjort å legge ut en sånn oppskrift. Prøvde denne for første gang for ca 2 mnd siden, nå går det en kake i uka her.
ELSKER blandingen av søtt og salt, denne MÅ bare prøves om du ikke har gjort det enda.
Skriv ny kommentar