Brukere online: 3237
Brukere i dag: 39167
Brukere siste 7 dager: 230806
Ingen lager så god tomatsaus som italienerne!
En ekte, hjemmelaget, italiensk tomatsaus (Marinarasaus) er deilig til middagsretter med pasta eller gnocchi, men også som dipp til småretter som for eksempel Mozzarella sticks.
Ingredienser:
♥ 0,5 løk
♥ 1 liten gulrot
♥ 1 stangselleri
♥ 2 ss olivenolje
♥ 1 hvitløksbåt
♥ 2 ss finhakket, fersk persille
♥ 2 ss finhakket, fersk basilikum
♥ 1 boks hermetiske, hakkede tomater
♥ 2 ss tomatpuré
♥ salt og kvernet pepper
Fremgangsmåte:
Finhakk løk, gulrot og selleri og fres dette med olje i en stekepanne på middels varme.
Stek til løken er gyllen. Tilsett presset hvitløk og finhakkede urter, og deretter hermetisk tomat og tomatpuré.
La dette småkoke i 10 -15 minutter, til bitene blir møre og sausen tykkere. Smak til med salt og pepper.
Hvis du ønsker en glattere saus, kan du kjøre den raskt sammen i en food processor.
Jeg liker tomatsausen tykk og «chunky», men det er bare å spe med vann og litt mer olivenolje dersom du ønsker sausen tynnere.
Tips:
♥ Som alltid avhenger smaken av at du bruker ekte, gode råvarer!
♥ Oppskriften er beregnet på en liten porsjon som passer til småretter og dipp. Lag gjerne større porsjon og frys ned!
Buonissima!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 0,5 løk
♥ 1 liten gulrot
♥ 1 stangselleri
♥ 2 ss olivenolje
♥ 1 hvitløksbåt
♥ 2 ss finhakket, fersk persille
♥ 2 ss finhakket, fersk basilikum
♥ 1 boks hermetiske, hakkede tomater
♥ 2 ss tomatpuré
♥ salt og kvernet pepper
Finhakk løk, gulrot og selleri og fres dette med olje i en stekepanne på middels varme. Stek til løken er gyllen. Tilsett presset hvitløk og finhakkede urter, og deretter hermetisk tomat og tomatpuré. La dette småkoke i 10 -15 minutter, til bitene blir møre og sausen tykkere. Smak til med salt og pepper.
Hvis du ønsker en glattere saus, kan du kjøre den raskt sammen i en food processor. Jeg liker tomatsausen tykk og «chunky», men det er bare å spe med vann og litt mer olivenolje dersom du ønsker sausen tynnere.
♥ Oppskriften er beregnet på en liten porsjon som passer til småretter og dipp. Lag gjerne større porsjon og frys ned!
Skriv ny kommentar