Brukere online: 346
Brukere i dag: 733
Brukere siste 7 dager: 195646
Hei,
Nystekte kaker som fyller kjøkkenet med varm krydderlukt er noe av det beste som finnes - og kanskje spesielt på høsten.
Hvis du følger matbloggere i sosiale medier, kan du umulig ha unngått å få med deg at i dag har vært Kanelbollens dag! Jeg har såklart også hivd meg på og delt link til alle variantene som finnes her på Det søte liv.
Dette har jeg gjort selv om jeg må innrømme at jeg aldri har vært særlig opptatt av å bake bestemte ting på bestemte dager. Kanelboller er jo dessuten ypperlige å servere alle dager i året.
Det kommer ikke noen ny oppskrift på kanelboller fra meg her i dag, men i stedet tenkte jeg å dele en herlig oppskrift på supergode Kanelbollemuffins!
Dette er myke muffins med kanel og brunt sukker.
Et lite lag smuldredeig og vaniljeglasur på toppen av hver muffins gir det lille ekstra.
Muffinsene smaker som saftige kanelboller, og kanskje enda litt bedre!
Oppskriften gir 14 middels store muffins.
Ingredienser:
Muffinsdeig:
♥ 2 egg
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 dl matolje
♥ 2 dl kefir
♥ 2 dl brunt sukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 0,5 ts salt
♥ 1 ts kanel
♥ 4 dl hvetemel
Fyll:
♥ 0,5 dl brunt sukker
♥ 3 ts kanel
Smuldretopping:
♥ 3 dl hvetemel
♥ 1 dl hvitt sukker
♥ 1 dl brunt sukker
♥ 1 ts kanel
♥ 75 g smør
Vaniljeglasur:
♥ 1 dl melis
♥ 0,5 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 ss kremfløte
Fremgangsmåte:
Visp sammen egg, vaniljeekstrakt, olje og kefir. Bland i brunt sukker, bakepulver, salt og kanel. Vend inn hvetemelet til slutt.
Bland sammen brunt sukker og kanel til fyllet.
Sett papirformer i muffinsbrett. Fyll formene med 2 spiseskjeer deig. Dryss på 1 teskje kanelfyll.
Dekk med mer deig slik at formene blir ca. 2/3 fulle.
Til smuldredeigen blandes mel, hvitt og brunt sukker og kanel sammen. Smelt smøret og bland i så du får en smuldrete deig. Fordel litt av smuldredeigen på toppen av hver muffins.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 180 °C i ca 15-20 minutter, til de er gjennomstekte.
Rør sammen melis, vanilje og kremfløte til en tynn melisglasur. Ringle litt glasur på hver muffins før servering.
Supergode, myke høstmuffins med deilig smak av kanel, brunt sukker og vanilje!
Tips:
♥ Bruk muffinsformer i størrelse medium (vanlig størrelse). Da blir de best! Bruker du store muffinsformer, kommer du dessuten til å få for mye kanelfyll og smuldredeig i forhold til muffinsdeig.
♥ Disse Kanelbollemuffinsene smaker aller best helt nystekte. Oppbevar muffinsene godt innpakket i plast så de holde seg myke. De er også fine å fryse.
Prøv Kanelbollemuffins - de er så gode og dessuten lette å lage!
Anbefales varmt!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Muffinsdeig:
♥ 2 egg
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 dl matolje
♥ 2 dl kefir
♥ 2 dl brunt sukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 0,5 ts salt
♥ 1 ts kanel
♥ 4 dl hvetemel
Fyll:
♥ 0,5 dl brunt sukker
♥ 3 ts kanel
Smuldretopping:
♥ 3 dl hvetemel
♥ 1 dl hvitt sukker
♥ 1 dl brunt sukker
♥ 1 ts kanel
♥ 75 g smør
Vaniljeglasur:
♥ 1 dl melis
♥ 0,5 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 ss kremfløte
Visp sammen egg, vaniljeekstrakt, olje og kefir. Bland i brunt sukker, bakepulver, salt og kanel. Vend inn hvetemelet til slutt.
Bland sammen brunt sukker og kanel til fyllet.
Sett papirformer i muffinsbrett. Fyll formene med 2 spiseskjeer deig. Dryss på 1 teskje kanelfyll. Dekk med mer deig slik at formene blir ca. 2/3 fulle.
Til smuldredeigen blandes mel, hvitt og brunt sukker og kanel sammen. Smelt smøret og bland i så du får en smuldrete deig. Fordel litt av smuldredeigen på toppen av hver muffins.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 180 °C i ca 15-20 minutter, til de er gjennomstekte.
Rør sammen melis, vanilje og kremfløte til en tynn melisglasur. Ringle litt glasur på hver muffins før servering.
♥ Bruk muffinsformer i størrelse medium (vanlig størrelse). Da blir de best! Bruker du store muffinsformer, kommer du dessuten til å få for mye kanelfyll og smuldredeig i forhold til muffinsdeig.
♥ Disse Kanelbollemuffinsene smaker aller best helt nystekte. Oppbevar muffinsene godt innpakket i plast så de holde seg myke. De er også fine å fryse.
Skriv ny kommentar