Brukere online: 1574
Brukere i dag: 8442
Brukere siste 7 dager: 195515
Ja, alle ønsker vi oss vel suksess i kjærlighetslivet, hva vi nå enn måtte legge i det... Her holder vi oss til gode kaker og definerer "Kjærlighetssuksess" enkelt og greit som Suksesskake bakt i hjerteform.
Jeg har her pisket opp suksesskremen slik at den blir lys og kan sprøytes til rosetter.
Vakker og utrolig deilig kake!
Mandelbunn:
4 eggehviter
150 g melis
150 g mandler
0,5 ts bakepulver
Gul krem:
6 eggeplommer
150 g sukker
1,5 dl kremfløte
1,5 ts vaniljesukker
200 g smør
Pynt:
revet kokesjokolade eller
sjokoladestrøssel
Mandelbunn:
Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til marengs. Bland i bakepulver. Mal mandlene og rør i til slutt.
Ha deigen i en hjerteform (1,5 liter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Pakk kaken inn i plast og la den avkjøles til dagen etter.
Suksesskrem:
Bland eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en liten kjele. Kok opp under stadig omrøring. Ta kjelen fra platen og la kremen avkjøle til romtemperatur. Pisk så inn mykt smør i små klatter med en stålvisp. La kremen avkjøles i kjøleskapet over natten.
Dagen etter piskes den kalde suksesskremen med elektrisk håndmikser til den blir lysegul og så tykk at den holder fasongen ved sprøyting.
Pynting:
Sett kaken på et fat. Smør et tynt lag pisket suksesskrem over hele kaken.
Ha resten av kremen i en sprøytepose og sprøyt rosetter på toppen av kaken. Dryss over revet sjokolade eller sjokoladestrøssel.
Pass nøye på at den gule kremen ikke setter seg fast i bunnen på kjelen, eller blir brent under kokingen.
Det er viktig at kremen får stå i kjøleskapet over natten før den piskes opp, ellers risikerer du at den ikke blir tykk.
Kaken holder seg god i flere dager i kjøleskapet.
Skriv ny kommentar