Kjøleskapsgrøt med havre, kokos og chiafrø


Digg frokost som det er verdt å stå opp for!  Smile

Konseptet kjøleskapsgrøt går ut på at man rører raskt sammen ingrediensene på kvelden og setter i kjøleskapet over natten, så har man en deilig grøt til frokost morgenen etter.

Til en stor og god porsjon trenger du følgende:


Ingredienser:

♥ 1 dl havregryn (små, lettkokte)
♥ 3 ts chiafrø
♥ 1 ts kanel
♥ 3 dl kokosmelk

Servering:
♥ kokosflak
♥ bananskiver
♥ blåbær
♥ lønnesirup

 

Fremgangsmåte:

Bland havregryn med chiafrø og kanel.

Tilsett kokosmelken og rør godt. Ha blandingen i en vid skål. Dekk til skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet over natten.

 

 

Grøten tykner i løpet av natten.

 

 

Serveres dagen etter, med godt tilbehør: Kokosflak, bananskiver, blåbær og lønnesirup.

 

 

Kjempegodt og full av gode næringsstoffer som gjør deg fornøyd og glad! Smile

 

 


Tips:

♥ Tilbehøret kan selvsagt varieres med alt du måte like av nøtter, frø, frisk og tørket frukt og bær. Til en ekstra mettende versjon kan du i tillegg toppe med granola, mandel- eller peanøttsmør og kakaonibs. 

♥ I stedet for lønnesirup, kan du bruke agavesirup eller fibersirup. 

♥ Jeg brukte her kokosmelk som ikke er fettredusert, som gir kremete konsistens på kjøleskapsgrøten. Lettvariant av kokosmelk kan imidlertid også brukes. 

 

Se flere ulike varianter av kjøleskapsgrøt og andre grøtvarianter HER på Det søte liv. 

 

 

Da er jeg klar for en ny dag!  Yum

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Kjøleskapsgrøt med havre, kokos og chiafrø
Ingredienser

♥ 1 dl havregryn (små, lettkokte)
♥ 3 ts chiafrø
♥ 1 ts kanel
♥ 3 dl kokosmelk

Servering:
♥ kokosflak
♥ bananskiver
♥ blåbær
♥ lønnesirup

Fremgangsmåte

Bland havregryn med chiafrø og kanel.

Tilsett kokosmelken og rør godt. Ha blandingen i en vid skål. Dekk til skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet over natten. Grøten tykner i løpet av natten.

Serveres dagen etter, med godt tilbehør: Kokosflak, bananskiver, blåbær og lønnesirup.

Tips

♥ Tilbehøret kan selvsagt varieres med alt du måte like av nøtter, frø, frisk og tørket frukt og bær. Til en ekstra mettende versjon kan du i tillegg toppe med granola, mandel- eller peanøttsmør og kakaonibs. 

♥ I stedet for lønnesirup, kan du bruke agavesirup eller fibersirup. 

♥ Jeg brukte her kokosmelk som ikke er fettredusert, som gir kremete konsistens på kjøleskapsgrøten. Lettvariant av kokosmelk kan imidlertid også brukes. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift