Klassiske kanelsnurrer

ANNONSE

Den 4. oktober feirer vi Kanelbollens dag! 

Synes du det hadde vært kjekt å ha full kontroll på alle matdagene man markerer i løpet av året, bør du anskaffe deg Det søte liv-kalenderen for 2023!

 

 

Se i din nærmeste bokhandel eller bestill på nett HER(link is external)

Du finner mange varianter av kanelboller her på Det søte liv. I dag blir det en super oppskrift på Klassiske kanelsnurrer - men med en litt snedig snurrevri for å få dem ekstra store og saftige. 😉 

Kos deg!  😋

 

 

Oppskriften gir ca. 15 stk.

 

Ingredienser:

Gjærdeig:
 5 dl helmelk
 50 g gjær
 1 dl sukker
 1 ts vaniljesukker
 1 ts kardemomme
 2 egg
 14 dl hvetemel
 150 g mykt smør

Fyll:
 150 g mykt smør
 4 ss sukker
 2 ss kanel (se tips)

Pensling og pynt:
 1 egg
 1 ss melk
perlesukker (se tips)


Fremgangsmåte: 

Gjærdeig:

Varm opp melken til den er lunken (fingervarm).

Smuldre gjæren i bakebollen og tilsett sukker, vaniljesukker og kardemomme. Tilsett den lunkne melken og rør til gjæren har løst seg opp.

Bland inn lett sammenvispede egg. Ha så i hvetemelet og elt deigen i kjøkkenmaskinen i et par minutter. Tilsett så mykt smør i klatter og elt videre i maskinen i ca. 10 minutter. Deigen skal da være glatt og smidig.

La deigen heve i 1 time.

 




Forming og steking: 

Kjevle ut deigen til et stort rektangel (ca. 30 x 40 cm).

Bland mykt smør, sukker og kanel og smør kremen over leiven.

 

 

Nå kan du lage kanelsnurrer på den "vanlige" måten ved å rulle leiven sammen fra langsiden som en rullekake og så skjære rullen i skiver. (Ruller du leiven sammen fra kortsiden, får du en tykkere rull og dermed større kanelsnurrer, se tips.)

En vri som gir ekstra store og saftige kanelsnurrer, er å i stedet skjære leiven i striper på langs, som er 2 - 3 cm i bredden.

Rull så hver lengde sammen fra den ene kortsiden til den andre. 

 

 

Legg snurrene på bakepapirdekkede stekeplater. 

 

 

Etterhev snurrene i ca. 30 minutter. 

 

 

Pensle snurrene med egg som er pisket lett sammen med litt melk. Dryss på perlesukker. 

Stek snurrene midt i ovnen ved 225°C i ca. 10 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

 

 

 

Altså - det er umulig å gå lei av nystekte kanelsnurrer!  😋

 

 

 

Disse kanelsnurrene blir skikkelig tykke, saftige og gode! NAM! 😍

 

 

Tips:

 Jeg bruker helst Ceylon kanel, som er sunnere og gir bedre kanelsmak, men hvis du ikke har det, kan du selvfølgelig bruke den kanelen du har. 

 I denne oppskriften skal smøret eltes inn i deigen til slutt. Dette krever at du har en kjøkkenmaskin med eltekrok.  

 En annen måte å få store kanelsnurrer på er å rulle sammen leiven fra kortsiden. Du får da en tykk rullekake som kan skjæres i skiver. Det er da lurt å bruke en taggete brødkniv og forsiktig sage seg igjennom rullen. Fordelen med å snurre sammen én og én remse som jeg har gjort her, er at du da ikke trenger å skjære igjennom en tykk rullekake og at det dermed er lettere å få snurrene pene. 

Perlesukker som holder seg hvitt gjennom stekingen (såkalt svensk perlesukker) fås kjøpt i velassorterte matbutikker, blant annet Coop Mega (fra Dansukker). 

 Gjærbakst smaker aller best samme dag. Det du får til overs kan du fryse. Etter tining kan du gjerne varme baksten kort i ovnen, så smaker snurrene som nystekte igjen. 

 

Kos deg på Kanelbollens dag - og god høstferie til deg som har det!  😊

 


      

Klassiske kanelsnurrer
Ingredienser

Gjærdeig:
 5 dl helmelk
 50 g gjær
 1 dl sukker
 1 ts vaniljesukker
 1 ts kardemomme
 2 egg
 14 dl hvetemel
 150 g mykt smør

Fyll:
 150 g mykt smør
 4 ss sukker
 2 ss kanel (se tips)

Pensling og pynt:
 1 egg
 1 ss melk
perlesukker

Fremgangsmåte

Gjærdeig:
Varm opp melken til den er lunken (fingervarm). Smuldre gjæren i bakebollen og tilsett sukker, vaniljesukker og kardemomme. Tilsett den lunkne melken og rør til gjæren har løst seg opp.

Bland inn lett sammenvispede egg. Ha så i hvetemelet og elt deigen i kjøkkenmaskinen i et par minutter. Tilsett så mykt smør i klatter og elt videre i maskinen i ca. 10 minutter. Deigen skal da være glatt og smidig.

La deigen heve i 1 time.

Forming og steking: 
Kjevle ut deigen til et stort rektangel (ca. 30 x 40 cm).

Bland mykt smør, sukker og kanel og smør kremen over leiven.

Nå kan du lage kanelsnurrer på den "vanlige" måten ved å rulle leiven sammen fra langsiden som en rullekake og så skjære rullen i skiver. (Ruller du leiven sammen fra kortsiden, får du en tykkere rull og dermed større kanelsnurrer, se tips.)

En vri som gir ekstra store og saftige kanelsnurrer, er å i stedet skjære leiven i striper på langs, som er 2 - 3 cm i bredden.

Rull så hver lengde sammen fra den ene kortsiden til den andre. 

Legg snurrene på bakepapirdekkede stekeplater. Etterhev snurrene i ca. 30 minutter. 

Pensle snurrene med egg som er pisket lett sammen med litt melk. Dryss på perlesukker. 

Stek snurrene midt i ovnen ved 225°C i ca. 10 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

Tips

 Jeg bruker helst Ceylon kanel, som er sunnere og gir bedre kanelsmak, men hvis du ikke har det, kan du selvfølgelig bruke den kanelen du har. 

 I denne oppskriften skal smøret eltes inn i deigen til slutt. Dette krever at du har en kjøkkenmaskin med eltekrok.  

 En annen måte å få store kanelsnurrer på er å rulle sammen leiven fra kortsiden. Du får da en tykk rullekake som kan skjæres i skiver. Det er da lurt å bruke en taggete brødkniv og forsiktig sage seg igjennom rullen. Fordelen med å snurre sammen én og én remse som jeg har gjort her, er at du da ikke trenger å skjære igjennom en tykk rullekake og at det dermed er lettere å få snurrene pene. 

Perlesukker som holder seg hvitt gjennom stekingen (såkalt svensk perlesukker) fås kjøpt i velassorterte matbutikker, blant annet Coop Mega (fra Dansukker). 

 Gjærbakst smaker aller best samme dag. Det du får til overs kan du fryse. Etter tining kan du gjerne varme baksten kort i ovnen, så smaker snurrene som nystekte igjen. 

Kakekategori
Allergier og preferanser

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift