Kokoskake med sitron

Dette er en gammel oppskrift på en svært saftig og god formkake med kokos og sitron.

Kaken glaseres med melisglasur og pyntes med kokos.

 

 

Ingredienser: 

100 g smør
3 dl kokos
1 sitron (saft og skall)
3 egg
2,5 dl sukker
1 dl kesam (se tips)
3,5 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

Glasur:
2 dl melis
ca. 1 ss vann eller sitronsaft

Pynt:
1 dl kokos

 

Fremgangsmåte: 

Smelt smøret i en liten kjele. Riv skallet og press saften ut av sitronen (det skal bli ca. 0,5 dl sitronsaft). Rør sitronskall og sitronsaft inn i smøret. Ha deretter i kokosen. Bland godt og la stå og trekke (kokosen vil da svulme noe opp og trekke til seg mesteparten av væsken).

 

 

Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend inn kesam og kokosblandingen.

 

 

Sikt i det tørre og rør deigen forsiktig sammen til du får en jevn og klumpfri røre (se tips).

 

 

Hell deigen i en smurt, avlang form (1,5 liter) med et stykke bakepapir i bunnen.

 

 

Stek kaken på rist på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca. 35 minutter. Avkjøl litt i formen.

 

 

Løsne kaken fra formen med en skarp kniv og hvelv ut av formen. Avkjøl helt.

Rør sammen melisglasur.

Smør glasuren på toppen av den kalde kaken. Pynt med kokos.

 

 

Kjempegod kokoskake med frisk sitronsmak! 

 

 

Tips: 

Kesam kan byttes ut med lettrømme.

 

 

Ikke rør mer enn nødvendig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt. Dette for å unngå tung og kompakt kake. 

Vil du ha litt sterkere sitronsmak, kan du bytte ut vannet i glasuren med sitronsaft.

Kaken holder seg myk i flere dager hvis den pakkes inn i plast. Den er dessuten fin å fryse.

 

 

God fornøyelse! 

 

 

      

Kokoskake med sitron
Ingredienser

100 g smør
3 dl kokos
1 sitron (saft og skall)
3 egg
2,5 dl sukker
1 dl kesam (se tips)
3,5 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

Glasur:
2 dl melis
ca. 1 ss vann eller sitronsaft

Pynt:
1 dl kokos

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en liten kjele. Riv skallet og press saften ut av sitronen (det skal bli ca. 0,5 dl sitronsaft). Rør sitronskall og sitronsaft inn i smøret. Ha deretter i kokosen. Bland godt og la stå og trekke (kokosen vil da svulme noe opp og trekke til seg mesteparten av væsken).

Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend inn kesam og kokosblandingen. Sikt i det tørre og rør deigen forsiktig sammen til du får en jevn og klumpfri røre (se tips).

Hell deigen i en smurt, avlang form (1,5 liter) med et stykke bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca. 35 minutter. Avkjøl litt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv og hvelv ut av formen. Avkjøl helt.

Rør sammen melisglasur. Smør glasuren på toppen av den kalde kaken. Pynt med kokos.

Tips

Kesam kan byttes ut med lettrømme.

Ikke rør mer enn nødvendig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt. Dette for å unngå tung og kompakt kake. 

Vil du ha litt sterkere sitronsmak, kan du bytte ut vannet i glasuren med sitronsaft.

Kaken holder seg myk i flere dager hvis den pakkes inn i plast. Den er dessuten fin å fryse.

Kakekategori

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift