Konfektkake med bær

En drøm av en konfektkake som toppes med sjokoladeglasur og friske bær.  😍

 

 

Denne kaken vil du garantert få skryt for! 

 

 

Ingredienser: 

♥ 4 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 200 g smør
♥ 200 g mørk sjokolade (helst 70% kakaoinnhold)
♥ 2 ss solbærlikør (kan sløyfes, se tips)
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver

Glasur:
♥ 4 ss kremfløte
♥ 100 g kokesjokolade

Pynt:
♥ friske bringebær, bjørnebær, solbær og rips 

 

Fremgangsmåte: 

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis.

Smelt smøret i en liten kjele. Brekk i sjokoladen og la den smelte i det varme smøret. Avkjøl. Rør inn likør og bland dette deretter inn i eggedosisen. 

Sikt sammen mel og bakepulver og rør inn i deigen.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken nederst i ovnen ved 225°C i 15 minutter. Kaken er da fortsatt nokså skjelvende og ikke gjennomstekt. Avkjøl kaken helt i formen (helst i kjøleskapet over natten).

Når kaken er kald, har den stivnet og kan tas ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.

 

 

Kok opp kremfløten så vidt i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Brekk i kokesjokoladen og la den smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn med en skje og avkjøl litt til glasuren er lunken.

Smør glasuren jevnt over hele kaken. 

 

 

Pynt med friske bær.

Jeg bruker her bringebær, bjørnebær, solbær og rips. 
 

 

Kaken blir så fin å se på! 

 

 

 

De friske bærene smaker nydelig sammen med den bløte sjokoladekaken.

 

 

 

Tips: 

♥ Jeg har brukt litt solbærlikør i kakerøren, som gir veldig god smak på konfektkaken.

 

 

Du kan bytte ut solbærlikør med 2 ss annen likør eller konjakk, eller du kan bruke kaffe, saft eller melk dersom du ønsker noe alkoholfritt. 

♥ Pass nøye på steketiden. Stekes kaken for lenge, mister den sin fuktige konsistens. Kaken må avkjøles i kjøleskapet (eller fryseren) til den er helt kald, ellers vil den gå i stykker når du tar den ut av formen. Det sikreste er å la den stå i kjøleskapet over natten før du tar den ut av formen.

♥ Ta kaken ut av formen og sett på et fat mens den er kald og stiv. Pynt den så med smeltet sjokoladeglasur og bær. Server kaken romtemperert, så kjernen inni kaken blir bløt igjen.

♥ Kaken er kjempefin å fryse, men da uten bærene. 
 

Jeg elsker konfektkaker! Du finner mange varianter HER på Det søte liv. 

 

 

Anbefaler deg å teste ut denne nydelige kaken. Du kan så klart toppe med hvilke som helst bær som du har.

 

 

God fornøyelse! 

 

 

Og god helg!  😊

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Konfektkake med bær
Ingredienser

♥ 4 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 200 g smør
♥ 200 g mørk sjokolade (helst 70% kakaoinnhold)
♥ 2 ss solbærlikør (kan sløyfes, se tips)
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver

Glasur:
♥ 4 ss kremfløte
♥ 100 g kokesjokolade

Pynt:
♥ friske bringebær, bjørnebær, solbær og rips 

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Smelt smøret i en liten kjele. Brekk i sjokoladen og la den smelte i det varme smøret. Avkjøl. Rør inn likør og bland dette deretter inn i eggedosisen. Sikt sammen mel og bakepulver og rør inn i deigen.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 225°C i 15 minutter. Kaken er da fortsatt nokså skjelvende og ikke gjennomstekt.

Avkjøl kaken helt i formen (helst i kjøleskapet over natten). Når kaken er kald, har den stivnet og kan tas ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.

Kok opp kremfløten så vidt i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Brekk i kokesjokoladen og la den smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn med en skje og avkjøl litt til glasuren er lunken.

Smør glasuren jevnt over hele kaken. Sett kjølig til glasuren har stivnet. Pynt med friske bær.

Tips

♥ Jeg har brukt litt solbærlikør i kakerøren, som gir veldig god smak på konfektkaken. Du kan bytte ut solbærlikør med 2 ss annen likør eller konjakk, eller du kan bruke kaffe, saft eller melk dersom du ønsker noe alkoholfritt. 

♥ Pass nøye på steketiden. Stekes kaken for lenge, mister den sin fuktige konsistens. Kaken må avkjøles i kjøleskapet (eller fryseren) til den er helt kald, ellers vil den gå i stykker når du tar den ut av formen. Det sikreste er å la den stå i kjøleskapet over natten før du tar den ut av formen.

♥ Ta kaken ut av formen og sett på et fat mens den er kald og stiv. Pynt den så med smeltet sjokoladeglasur og bær. Server kaken romtemperert, så kjernen inni kaken blir bløt igjen.

♥ Kaken er kjempefin å fryse, men da uten bærene. 

Kakekategori
Desserter
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift