Brukere online: 1118
Brukere i dag: 51799
Brukere siste 7 dager: 200607
Hei alle sammen!
På tide med en kakehilsen fra meg igjen. ♥
Det har vært litt stille herfra, delvis fordi jeg har vært på en ukes tur til København (du kan følge meg på slike turer på Instagram: kristine_lifeissweet) og delvis fordi jeg holder på med en lenge planlagt omprogrammering av Det søte liv.
Det blir i hovedsak en sammenslåing av www.detsoteliv.no og www.detsoteliv.blogg.no og nettsiden kommer til å ha et nytt design og bedre funksjonaliteter. Det er en del jobb å tilpasse alle oppskriftene og bildene, men resultatet kommer til å bli SÅ BRA!
Jeg skal prøve å få postet noen nye oppskrifter i mellomtiden også, og i dag blir det en nydelig sjokoladekake!
So let's get this weekend started!
La meg gi dere en deilig, bløt og mørk Konfektkake med bær og druer for å få dere i helgemodus.
Søte, friske bær er aldri feil sammen med mørk sjokolade. En skvett likør for smakens skyld og noen grønne druer med bærene for fargens skyld, og du har en sjokoladekake som blir uimotståelig
God helg!
Ingredienser:
♥ 4 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 200 g mørk sjokolade (gjerne 70% kakaoinnhold)
♥ 200 g smør
♥ 2 ss likør (bruk den du liker best)
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
Glasur:
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 4 ss kremfløte
Pynt:
♥ friske blåbær, jordbær, bringebær og grønne druer
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Smelt smør i en liten kjele. Brekk i sjokoladen og la den smelte i det varme smøret. Avkjøl. Rør inn likør og bland deretter inn i eggedosisen. Sikt sammen mel og bakepulver og rør inn i deigen.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 225°C i 15 minutter. Kaken er da fortsatt nokså skjelvende og ikke gjennomstekt.
Avkjøl kaken helt i formen (helst i kjøleskapet over natten).
Når kaken er kald har den stivnet og kan tas ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.
Kok opp kremfløten så vidt i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Brekk i kokesjokoladen og la den smelte i den varme fløten.
Rør blandingen jevn med en skje og avkjøl litt til glasuren er lunken.
Smør glasuren jevnt over hele kaken.
Sett kjølig til glasuren har stivnet.
Pynt med bær og druer.
Fantastisk lekker og fristende konfektkake!
Tips:
♥ NB! Pass nøye på steketiden. Stekes kaken for lenge, mister den sin fuktige konsistens. Kaken må avkjøles i kjøleskapet (eller fryseren) til den er helt kald, ellers vil den gå i stykker når du tar den ut av formen. Det sikreste er å la den stå i kjøleskapet over natten før du tar den ut av formen.
♥ Ta kaken ut av formen og sett på et fat mens den er kald og stiv. Pynt den så med smeltet sjokoladeglasur som du lar stivne og deretter bær/druer. Server kaken romtemperert, så kjernen inni kaken blir bløt igjen.
Det er lov å la seg friste...
..... det er jo helg, ikke sant...?
Nam... #denluksusfølelsen!
Ha en herlig helg, så lover jeg at det blir en ny oppskrift her på Det søte liv om ikke så mange dagene - og da også med en GIVEAWAY med lekre kaketing som jeg har tatt med meg fra København.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 4 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 200 g mørk sjokolade (gjerne 70% kakaoinnhold)
♥ 200 g smør
♥ 2 ss likør (bruk den du liker best)
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
Glasur:
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 4 ss kremfløte
Pynt:
♥ friske blåbær, jordbær, bringebær og grønne druer
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Smelt smør i en liten kjele. Brekk i sjokoladen og la den smelte i det varme smøret. Avkjøl. Rør inn likør og bland deretter inn i eggedosisen. Sikt sammen mel og bakepulver og rør inn i deigen.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 225°C i 15 minutter. Kaken er da fortsatt nokså skjelvende og ikke gjennomstekt. Avkjøl kaken helt i formen (helst i kjøleskapet over natten).
Når kaken er kald har den stivnet og kan tas ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.
Kok opp kremfløten så vidt i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Brekk i kokesjokoladen og la den smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn med en skje og avkjøl litt til glasuren er lunken.
Smør glasuren jevnt over hele kaken. Sett kjølig til glasuren har stivnet. Pynt med bær og druer.
NB! Pass nøye på steketiden. Stekes kaken for lenge, mister den sin fuktige konsistens. Kaken må avkjøles i kjøleskapet (eller fryseren) til den er helt kald, ellers vil den gå i stykker når du tar den ut av formen. Det sikreste er å la den stå i kjøleskapet over natten før du tar den ut av formen.
Ta kaken ut av formen og sett på et fat mens den er kald og stiv. Pynt den så med smeltet sjokoladeglasur som du lar stivne og deretter bær/druer. Server kaken romtemperert, så kjernen inni kaken blir bløt igjen.
Skriv ny kommentar