Konfektmuffins med sjokoladeglasur


Ute etter et lettvint kaketips til helgen? 

Lag "Konfektmuffins med sjokoladeglasur" - og du vil ikke angre!  Wink 

 

 

Dette er muffins som skal være bløte og konfektaktige i konsistensen. Når muffinsene i tillegg dekkes med en deilig, tykk sjokoladeglasur, ja så snakker vi virkelig om chocolate yummyness..  Yum

 

 

Oppskriften gir 20 stk.

 

Ingredienser:

Konfektmuffins:
♥ 2 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 100 g smør
♥ 4 ss kakao
♥ 1,5 dl hvetemel

Sjokoladeglasur:
♥ 100 g smør
♥ 4 ss sukker
♥ 4 ts kakao
♥ 2 ts hvetemel
♥ 1 dl kremfløte
♥ 1 dl helmelk

 

Fremgangsmåte:

Konfektmuffins:

Visp sammen egg, sukker og vaniljesukker med en stålvisp (du skal ikke vispe eggedosis).

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kakaopulveret. Rør til kakaoen har løst seg opp. Ha dette så i eggeblandingen. Vend deretter i hvetemelet og rør til en glatt og klumpfri deig.

Sett former i muffinsbrett og fyll dem 2/3 fulle med deig. Jeg har her brukt folieformer, men du kan også bruke vanlige muffinsformer av papir.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 160°C i 15 minutter. De vil da fortsatt virke litt bløte i midten, og det er slik de skal være. La muffinsene bli helt kalde før du har på sjokoladeglasuren. De vil da synke litt sammen i midten slik at det danner seg en grop i hver muffins.


Sjokoladeglasur:

Smelt smøret i en kjele. Tilsett de øvrige ingrediensene og rør godt. La sjokoladeblandingen koke opp mens du rører hele tiden. Når du merker at sjokoladeglasuren blir tykk og glansfull, tar du kjelen av platen.

Avkjøl sjokoladeglasuren til den er romtemperert og har enda tykkere konsistens før du har en stor teskje med sjokoladeglasur på hver muffins.

 

 

Tips:

Oppbevar muffinsene i kjøleskapet. De er kjempefine å fryse og tiner raskt.

 

 

Dette er kjekt å ha i fryseren skal jeg si deg...  Wink 

 

 

Det er viktig at disse muffinsene ikke steker for lenge. Det er meningen at de skal ha en bløt kjerne i midten også når de er avkjølte.

 

 

Farlig godt...!

 

 

Konfektmuffinsene smaker fantastisk sammen med en liten kule vaniljeiskrem og rørte bringebær.

 

 

Deilig dessert!  Heart 

 


♥ ♥ ♥ ♥

Konfektmuffins med sjokoladeglasur
Ingredienser

Konfektmuffins:
♥ 2 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 100 g smør
♥ 4 ss kakao
♥ 1,5 dl hvetemel

Sjokoladeglasur:
♥ 100 g smør
♥ 4 ss sukker
♥ 4 ts kakao
♥ 2 ts hvetemel
♥ 1 dl kremfløte
♥ 1 dl helmelk

Fremgangsmåte

Konfektmuffins:
Visp sammen egg, sukker og vaniljesukker med en stålvisp (du skal ikke vispe eggedosis).

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kakaopulveret. Rør til kakaoen har løst seg opp. Ha dette så i eggeblandingen. Vend deretter i hvetemelet og rør til en glatt og klumpfri deig.

Sett former i muffinsbrett og fyll dem 2/3 fulle med deig. Jeg har her brukt folieformer, men du kan også bruke vanlige muffinsformer av papir.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 160°C i 15 minutter. De vil da fortsatt virke litt bløte i midten, og det er slik de skal være. La muffinsene bli helt kalde før du har på sjokoladeglasuren. De vil da synke litt sammen i midten slik at det danner seg en grop i hver muffins.


Sjokoladeglasur:
Smelt smøret i en kjele. Tilsett de øvrige ingrediensene og rør godt. La sjokoladeblandingen koke opp mens du rører hele tiden. Når du merker at sjokoladeglasuren blir tykk og glansfull, tar du kjelen av platen.

Avkjøl sjokoladeglasuren til den er romtemperert og har enda tykkere konsistens før du har en stor teskje med sjokoladeglasur på hver muffins.

Tips

Oppbevar muffinsene i kjøleskapet. De er kjempefine å fryse og tiner raskt.

7 kommentarer

Mmm, ser deilige ut. :-)

Finner inspirasjon inne på bloggen din hver eneste gang!

Hei. Disse ble veldig blaute, og nesten ikke serverbare. Fulgte oppskriften til punkt og prikke, stekte tilogmed et par minutter ekstra for de virket som 15 min var litt lite. Eneste forskjell var at jeg brukte papirformer mens du hadde aluminiumsformer. Kommer nok ikke til å bake disse igjen dessverre.

Hei. Desse er blitt favoritten i hjemmet. Nå har jeg også laget dem glutenfri og laktosefri :) de ble mer fluffy som glutenfri og en kan gjerne droppe litt sukker

Denne oppskriften ga meg kun 10 stk :/ I tillegg ble glasuren helt annerledes enn avbildet på siden. Den var lys i fargen, og da jeg skulle ha den over på muffinsene så ble den bare klumpete.

Hei! Disse ble favorittmuffinsene mine! Jeg lagde 12 stykker med mye mer røre. Jeg aner ikke hvor lenge jeg stektedem, men sikkert over 30 minutt. Men til slutt ble de kjempegode og jeg skal lage dem igjen! De smakte brownie da.

Dette er de beste muffinsene i verden! Jeg har laga disse over 4 ganger, og de ligner aldri på dine. De ser mer sprekkete ut og smaker brownie. Jeg lager dem uten krem, men de er like gode. Ps: Elsker denne nettsiden!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift