Brukere online: 1003
Brukere i dag: 4133
Brukere siste 7 dager: 161843
"Kråkeboller" er myke, gode og artige hveteboller! Bollene klippes opp på toppen før steking. I gropen legges en klatt smør og et dryss av kanel og perlesukker.
Mmmmmm, det e godt det!
Oppskriften gir 30 stk.
50 g gjær
150 g smør
5 dl melk
1,5 dl sukker
1 egg
1 ts kardemomme
1,5 liter hvetemel
Pensling:
1 egg
Fyll:
smør
kanel
perlesukker
Pynt:
muffinsformer
Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smøret i en liten kjele. Tilsett melken og varm opp til fingervarm (ca 37°C). Løs opp gjæren i væsken. Pisk egg og sukker lett sammen og bland i. Ha i kardemomme og deretter hvetemel. Kna deigen blank og smidig. Hev deigen i ca 30 min.
Ta deigen på bakebordet, eventuelt sammen med litt ekstra hvetemel, og elt den sammen. Trill ut boller og legg dem i muffinsformer av papir (dette gjør at bollene holder fasongen bedre). Sett på stekeplate og etterhev i 15 min.
Pensle først over bollene med sammenpisket egg. Bruk så en saks og klipp et nokså dypt kryss på toppen av hver bolle. Dryss først godt med kanel, legg så på en smørklatt (press den litt ned i gropen) og strø over perlesukker til slutt.
Stek bollene midt i ovnen ved 200°C i 10-15 min til de er gyldne. Avkjøl bollene på platen.
"Kråkeboller" er fine å fryse!
2 kommentarer
Jeg laget både kråkeboller og
Jeg laget både kråkeboller og mormors boller. Begge var gode, men kråkeboller ble saftigere pga smør. Veldig fornøyd! Jeg penslet egg igjen etter å strø kanel for å få perlesukker på toppen. Tusen takk for fine oppskrifter!
hvor har du oppskriften fra?…
hvor har du oppskriften fra? aldri hørt no annet enn smelte smør sukker kanel, pensle bollene m dette. dekker hele overflaten man klipper opp
Skriv ny kommentar