Brukere online: 2308
Brukere i dag: 34556
Brukere siste 7 dager: 196557
Oppskriften på denne kjempegode og veldig spesielle kaken er hentet fra et gammelt Hjemmet-blad. Oppskriften har vært etterlyst av flere brukere av Det søte liv, og nå har jeg endelig funnet den frem og prøvebakt kaken. "Krisp-krasp-kake" lages med marengsbunner som inneholder Rice Krispies (derav navnet). Kaken fylles med sitronkrem og pyntes med jordbær og sjokolade.
En deilig, litt annerledes og "kul" festkake!!
Bunn:
3 eggehviter
2,5 dl sukker
3 dl Rice Krispies
Sitronkrem:
2 egg
1 dl sukker
revet skall av 2 sitroner
saft av 1 sitron
50 g smør
2 dl kremfløte
Pynt:
1 kurv jordbær
50 g kokesjokolade
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til du får en stiv marengs. Vend forsiktig inn Rice Krispies.
Bre marengsmassen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek marengsen ved 150°C i ca. 50 minutter. Bunnen skal kjennes tørr. Avkjøl bunnen til den er helt kald. Løft den ut av langpannen og del den i to på midten (slik at du får to bunner med halve størrelsen).
Visp sammen egg og sukker i en kjele og tilsett revet sitronskall og presset sitronsaft. Varm opp kremen over middels varme under kraftig pisking til den tykner. Ta kjelen av platen og pisk inn romtemperert smør. Avkjøl sitronkremen til den er helt kald. Pisk kremfløten til krem og vend inn den kalde sitronkremen.
Legg den ene bunnen på et avlangt kakefat. Fordel sitronkremen over bunnen og legg på den andre kakebunnen. Legg på halve jordbær til pynt og ringle over smeltet sjokolade.
Rice Krispies er sprø frokostblanding fra Kelloggs, som blant annet fås kjøpt hos Coop Mega. Du kan også bruke annen sprø frokostblanding.
Kaken smaker aller best om den får stå og trekke et par timer før servering.
Se også oppskrift på Sjokoladekrispkake.
1 kommentar
Hei. Har du forslag til…
Hei. Har du forslag til annet fyll for den som ikke tåler sitron? Kaken ser kjempegod ut! 😊
Skriv ny kommentar