Brukere online: 2060
Brukere i dag: 23214
Brukere siste 7 dager: 195419
Krydret rødvinssirup med rosiner og nøtter smaker fantastisk til ost!
Prøv du også da vel
Ingredienser:
♥ 3 dl rødvin
♥ 5 ss brunt sukker
♥ 2 kanelstenger
♥ 3 hele nelliker
♥ 3 hele stjerneanis
♥ 3 grønne kardemommekapsler
♥ 2 ts revet appelsinskall
♥ 2 ss appelsinsaft
♥ 1 ss konjakk
♥ 1 dl rosiner
♥ 25 g mandler
Fremgangsmåte:
Ha rødvin, brunt sukker og krydder i en kjele.
Tilsett appelsinskall, appelsinsaft og konjakk. Varm opp blandingen og la den småkoke i 15 minutter uten lokk. Konsistensen skal da blir tykkere og mer sirupsaktig. Fjern de hele krydderne.
Tilsett rosinene i kjelen og kok blandingen i 2 minutter til.
Ta kjelen av platen, hell blandingen i en skål og avkjøl.
Hakk mandlene og rist dem lett i en tørr stekepanne. Dryss mandlene deretter over skålen.
Serveres til ost og kjeks.
Tips:
♥ Du kan bruke hvilken som helst rødvin. Jeg brukte en Côtes du Rhône, men det skal ikke ha så mye å si hva du bruker.
♥ Hele krydder setter en fin smak på rødvinssirupen uten å bli så påtrengende som når du bruker malt krydder. Hele krydder fås kjøpt i velassorterte matbutikker.
Jeg foretrekker å fjerne det meste av krydderet før jeg tilsetter rosinene, for det er ikke så godt å tygge i hele krydder, men kanelstangen er jo lett å holde unna, så den lar jeg gjerne bli liggende i skålen.
♥ Jeg synes denne sirupen smaker supergodt til gulost og jarlsbergost, men den er anvendelig til alle slags oster. Jeg synes også at disse tynne, sprø rugkjeksene passet perfekt, men selvsagt kan andre typer også brukes.
♥ Oppbevar rødvinssirupen kjølig, men la sirupen stå i romtemperatur i en time før servering.
TV-kvelden blir mye bedre om du setter fram litt ost, kjeks og rødvinssirup med rosiner og nøtter kan jeg love deg!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 3 dl rødvin
♥ 5 ss brunt sukker
♥ 2 kanelstenger
♥ 3 hele nelliker
♥ 3 hele stjerneanis
♥ 3 grønne kardemommekapsler
♥ 2 ts revet appelsinskall
♥ 2 ss appelsinsaft
♥ 1 ss konjakk
♥ 1 dl rosiner
♥ 25 g mandler
Ha rødvin, brunt sukker og krydder i en kjele. Tilsett appelsinskall, appelsinsaft og konjakk. Varm opp blandingen og la den småkoke i 15 minutter uten lokk. Konsistensen skal da blir tykkere og mer sirupsaktig. Fjern de hele krydderne.
Tilsett rosinene i kjelen og kok blandingen i 2 minutter til.
Ta kjelen av platen, hell blandingen i en skål og avkjøl.
Hakk mandlene og rist dem lett i en tørr stekepanne. Dryss mandlene deretter over skålen.
Serveres til ost og kjeks.
♥ Du kan bruke hvilken som helst rødvin. Jeg brukte en Côtes du Rhône, men det skal ikke ha så mye å si hva du bruker.
♥ Hele krydder setter en fin smak på rødvinssirupen uten å bli så påtrengende som når du bruker malt krydder. Hele krydder fås kjøpt i velassorterte matbutikker. Jeg foretrekker å fjerne det meste av krydderet før jeg tilsetter rosinene, for det er ikke så godt å tygge i hele krydder, men kanelstangen er jo lett å holde unna, så den lar jeg gjerne bli liggende i skålen.
♥ Jeg synes denne sirupen smaker supergodt til gulost og jarlsbergost, men den er anvendelig til alle slags oster.
♥ Oppbevar rødvinssirupen kjølig, men la sirupen stå i romtemperatur i en time før servering.
Skriv ny kommentar