Kvikklunsjkake

Kvikklunsjkake er en klassiker som er å finne ved alle slags arrangementer, alt fra loppemarked, basarer, korps, turer, barneselskaper osv, osv...

En gjenganger med god grunn: Kaken er stor og mettende, enkel å lage, saftig og kjempegod!

Kvikklunsjkake
Ingredienser

4 egg
6 dl sukker
300 g smør
2 ts bakepulver
4 ss kakao
9 dl hvetemel
3 dl melk

Glasur:
120 g smør
400 g melis
3 ss kakao
4 ts vaniljesukker
4 ss melk

Pynt:
kokos

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og bland med melken. Sikt sammen det tørre. Bland det tørre og smørmelken vekselsvis i eggedosisen.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 25 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Smelt smøret til glasuren i en liten kjele. Rør i de øvrige ingrediensene til du får en glatt glasur. La glasuren stå kaldt til passe smørekonsistens. Bre glasuren over kaken med en smørekniv og dryss over kokos. Del kaken i passe store firkanter.

Tips

Dropp kokos til pynt hvis du må unngå nøtter.

Kaken er ypperlig å fryse, også med glasur og kokos!

Se også Kvikklunsjkake (ekstra saftig).

Kakekategori
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Laget denne nå. Den står til avkjøling. Jeg laget glasuren og den avkjøles, men har jo gått helt fra hverandre og blitt hard masse, og jeg mener jeg har helt på den før når den er varm. Jeg tenkte jeg kunne smøre den sammen igjen før jeg tar den på men er usikker på om jeg bør varme den litt, eller ta oppi litt smør eller melk. Denne glasuren ser ikke bra ut og jeg husker fra tidligere at det er vanskelig å ta på sjokolademelisglasuren på sjokoladekaker. Noen tips?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift