Brukere online: 67
Brukere i dag: 1430
Brukere siste 7 dager: 195577
2 dl matolje
3 dl sukker
4 egg
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
3 ss kakao
1 ts vaniljesukker
100 g kokesjokolade
Visp sammen olje og sukker med en stålvisp. Visp inn eggene. Sikt sammen mel, bakepulver, kakao og vaniljesukker. Rør dette inn i deigen sammen med hakket kokesjokolade.
Hell deigen i en godt smurt og strødd formkakeform eller brødform som rommer 1,5 liter. Du kan også bruke en rund kakeform (22 cm i diameter) eller liten langpanne (20x30 cm).
Stek kaken på rist ved 180°C midt i ovnen. Steketiden varierer mellom 40-50 min, avhengig av hvilken type form du bruker.
Bruk matolje med nøytral smak, for eksempel solsikkeolje eller rapsolje.
Pass på å bruke melkefri sjokolade dersom du må ha en kake helt uten melkeprodukter. Eller du kan sløyfe den hakkede sjokoladen. Et godt tips er også å tilsette 50 g hakkede nøtter i deigen og/eller å glasere kaken med sjokoladeglasur etter steking.
Kaken er kjempefin å fryse.
Skriv ny kommentar