Lys sjokoladekake i langpanne med Nugatti melkesjokoladeglasur

 

Hei på deg!

Lyst til å overraske de hjemme midt i uka med en myk og deilig langpannekake som har smak av melkesjokolade og lys Nugattiglasur?

 


Denne kaken er rask å lage og blir garantert populær!  Smile

 

 

Ingredienser:

♥ 300 g smør
♥ 300 g lys kokesjokolade
♥ 500 g sukker
♥ 4 egg
♥ 7 dl kefir
♥ 600 g hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts natron

Glasur:
♥ 450 g Nugatti melkesjokolade (1 boks)

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt lyst kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Pisk egg og sukker sammen til det blir en luftig eggedosis. Rør i kefir og sjokoladesmøret. Sikt litt av melet sammen med vaniljesukker, bakepulver og natron og vend dette i kakerøren. Bland deretter i resten av hvetemelet til en glatt og klumpfri røre.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 170°C i 45 min. Avkjøl helt.

Hvelv ut av formen og fjern bakepapiret.

Smør romtemperert Nugatti utover kaken. Bruk en smørekniv dyppet i varmt vann for å få Nugattien jevnt over kaken. Del kaken opp i firkanter.

 

 

Mmmm.... mye god kake!

 

 

Tips:

♥ "Nugatti" er et populært sjokolade- og hasselnøttpålegg, og finnes nå også i en melkesjokoladevariant.  Yum

 



Nugatti superdigg!

 

 

♥ Kakeoppskriften er basert på oppskriften på "Sjokoladekake med nugattiglasur", som i grunnen er samme kake, men laget med mørk kokesjokolade og vanlig Nugatti i stedet.

 


 

♥ Sjokoladekaken holder seg saftig i flere dager hvis den pakkes inn i plast. Kaken er også fin å fryse.

 


Deilig med en kake som har mild sjokoladesmak!  Yum

 

♥ ♥ ♥ ♥

Lys sjokoladekake i langpanne med Nugatti melkesjokoladeglasur
Ingredienser

♥ 300 g smør
♥ 300 g lys kokesjokolade
♥ 500 g sukker
♥ 4 egg
♥ 7 dl kefir
♥ 600 g hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts natron

Glasur:
♥ 450 g Nugatti melkesjokolade (1 boks)

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt lyst kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Pisk egg og sukker sammen til det blir en luftig eggedosis. Rør i kefir og sjokoladesmøret. Sikt litt av melet sammen med vaniljesukker, bakepulver og natron og vend dette i kakerøren. Bland deretter i resten av hvetemelet til en glatt og klumpfri røre.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 170°C i 45 min. Avkjøl helt.

Hvelv ut av formen og fjern bakepapiret.

Smør romtemperert Nugatti utover kaken. Bruk en smørekniv dyppet i varmt vann for å få Nugattien jevnt over kaken. Del kaken opp i firkanter.

Tips

♥ "Nugatti" er et populært sjokolade- og hasselnøttpålegg, og finnes nå også i en melkesjokoladevariant.

♥ Kakeoppskriften er basert på oppskriften på "Sjokoladekake med nugattiglasur", som i grunnen er samme kake, men laget med mørk kokesjokolade og vanlig Nugatti i stedet.

♥ Sjokoladekaken holder seg saftig i flere dager hvis den pakkes inn i plast. Kaken er også fin å fryse.

12 kommentarer

Hei :)
Jeg er absolutt ingen kakebaker. Baker omtrent aldri kaker ...til andres store fortvilelse. Er ikke noe glad i kaker hehe. HELT SANT! Baket denne kaken idag og den falt virkelig i smak!! Nydelig kake.

Hilsen en "ikkekakebaker"

Som svar på av Monica (ikke bekreftet)

Hehe, så herlig tilbakemelding, Monica:) Men der ser du - du er nok en liten kakebaker allikevel..;-)

Den så god ut! Men er det mulig å spe ut glasuren med litt melk så det ikke blir så "sterk" smak på nugattien?

Hei!

Denne kaken ser fantastisk god ut, og jeg har så lyst til å bake denne til Valentinesday.
Her i huset er det desverre bare to som kan spise kake, en langpanne blir derfor litt voldsomt. Vet du ca-mål på denne i en rund kakeform? :)

Som svar på av Lisa (ikke bekreftet)

Hei Lisa:) Jeg vet i hvert fall at du kan halvere oppskriften og steke kaken i liten langpanne (20x30 cm). Og så går det jo veldig fint å fryse ned kakerestene. Til rund form avhenger svaret av hvor stor type du mener.

Prøvde denne forrige helg,Lagde den med glasuren fra barnehagens beste sjokoladekake
(men med bare 2 ss kakao) + kokos på toppen.
Og heeeregud det er den beste langpannekaka jeg har prøvd,Utrolig saftig og myk.
Og den holdt seg god og myk i en uke;)
Så kan anbefale denne på det varmeste;)

Hei, jeg prøvde å bake sjokoladekaken (fulgte oppskriften nøyaktig), men den ble ikke stekt i midten. Jeg sjekket med en kniv(ikke noe deig på kniven) før jeg tok kaken ut av ovnen. Mn når jeg delte kaken så var den mørk i midten. Hva kan det komme av?Kan jeg bytte ut kefir med melk istedenfor?En venn av meg bakte også kaken,det samme skjedde med henne også, kaken ble ikke ordentlig stekt i midten.
Mvh.
Michelle.

Hei Michelle, alle ovner er litt forskjellige. Min kake ble helt gjennomstekt etter 45 minutter. Hvis jeg var dere, ville jeg latt kaken stå i ovnen i 5-10 minutter til neste gang. Det kan være lurt å sjekke om kaken er stekt med en kakenål i stedet for en kniv også, eller en tannpirker. En tannpirker av tre vil tydelig vise om kaken er fuktig i midten for den vil da bli litt mørkere i fargen.

Hei
Har kaken i ovnen nå og den holder på å komme "ut"av formen.
Det skal den vel ikke gjøre!
Håper den smaker godt:-)

Noen som har forslag til god glasur til denne kaka? Likte kaken veldig godt, men ikke glasuren.

Eventuelt forslag til fyll og :-)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift