Brukere online: 137
Brukere i dag: 1170
Brukere siste 7 dager: 195596
Når jeg tar meg selv i å nyte et glass søt sherry etter middagen innser jeg at jeg etter hvert har blitt en voksen dame... 😊 Sherry er en klassisk sterkvin som produseres av vingårdene som ligger i det såkalte "sherry-triangelet" i Spania. Dette er byene Jerez, Sanlúcar de Barrameda og El Puerto de Santa Mariá som produserer så å si all den ekte sherryen som leveres ut til resten av verden.
Det er viktig å huske på at det er stor forskjell på søt sherry, som passer til kaker og desserter, og tørr sherry, som passer til skinke, tapas og annen salt mat.
Denne deilige mandelkaken dekkes med søt sherrykrem og bringebær. Nydelig kake! (PS: Husk at sherry har høyere alkoholinnhold enn vanlig vin 😉 )
Mandelkake:
100 g mandler
400 g kransekakemasse
1 egg
2 eggehviter
Dynking (kan sløyfes, se tips):
3 ss sherry
Sherrykrem:
2 eggeplommer
2 ss sukker
2 dl kremfløte
3 ss sherry
Pynt:
friske bringebær
Hakk mandlene i en food processor. Legg til side. Ha oppdelt kransekakemasse, egget og eggehvitene i food processoren. Kjør på full hastighet til du får en jevn deig. Bland i de hakkede mandlene.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 20 minutter. Avkjøl kaken i formen. Ta den ut og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. Dynk kaken med sherry (se tips).
Pisk eggeplommer og sukker luftig. Vend i pisket krem. Smak til med sherry.
Fordel sherrykremen over kaken. Pynt med friske bringebær.
Du kan sløyfe dynkingen av kaken hvis du vil ha mildere sherry-smak.
Det er viktig at kaken er helt kald før den dekkes med sherrykremen ellers smelter kremen.
Kakebunnen kan godt lages i forveien (fryses eller oppbevares kjølig innpakket i plast), men den bør serveres samme dag den er pyntet.
Skriv ny kommentar