Marengsiskake til 17. mai!


Nydelig, nydelig, nydelig iskake i rødt, hvitt og blått!

I denne marengsbunnen blander man litt eddik og maisenna, akkurat som når man lager Pavlova. Det gjør at marengsen ikke blir helt tørr, men beholder en bløt kjerne også etter at marengsbunnen er stekt. Jeg har dekket marengsbunnen med vaniljeis som er blandet med bringebær og blåbær.

Pynt med friske blåbær og bringebær - og norske flagg!

 

 

Perfekt kake til 17. mai!

 

 

Ingredienser:

Marengsbunn med bløt kjerne:
♥ 4 eggehviter
♥ 250 g sukker
♥ 1 ts eddik
♥ 2 ts maisenna

Iskrem med bær:
♥ 4 eggeplommer
♥ 1 dl sukker
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 vaniljestang
- -
♥ 100 g blåbær (gjerne frosne, se tips)
♥ 100 g bringebær (gjerne frosne, se tips)

Pynt:
♥ 100 g friske blåbær
♥ 100 g friske bringebær
♥ norske flagg

 

Fremgangsmåte:

Marengsbunn med bløt kjerne:

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og piske videre til stiv marengs.

Vend i eddik og maisenna forsiktig med en slikkepott.

Legg bakepapir i bunnen på en rund form som er 24 cm i diameter.

Fyll marengsen i formen og glatt til overflaten.

Stek marengsbunnen midt i ovnen ved 150°C i ca. 1 time. Ta marengsbunnen ut av ovnen. Den vil ha blåst seg opp nokså kraftig. Trykk marengsbunnen litt ned med fingrene i midten mens kaken forsatt er varm, slik at du får en grop i kaken. Kaken vil i tillegg synke enda litt mer sammen i midten når den er avkjølt.

Avkjøl kaken i formen til den er helt kald.


Iskrem med bær:

La de frosne bærene tine i hver sin skål.

Pisk eggeplommene sammen med sukkeret til blandingen er tykk og lys. Skrap ut frøene av vaniljestangen og bland i eggedosisen.

Pisk kremfløten til krem i en annen bollen. Vend den piskede kremen i eggedosisen.

Vend forsiktig tinte bær i iskremblandingen. Hell hele blandingen deretter over marengsbunnen i formen.

Sett formen i fryseren over natten.

 

 

Pynting før servering:

Ta den frosne kaken ut av formen og dra av bakepapiret fra undersiden mens kaken er helt frossen og hard.

Sett kaken på et passende kakefat og la den tine i 10-15 minutter før servering.

Pynt kaken med friske bær og norske flagg!

 

 

Tips:

♥ Jeg foretrekker å bruke bær som har vært fryst i iskremblandingen. Når fryste bær tiner, avgir de en del saft, som kan være greit å få ut av bærene før man blander dem i isen. Bruke du derimot hele frosne bær eller hele friske bær i iskremblandingen, er hele bærsaften fortsatt i bærene, og bærene tar lenger tid før de tiner og blir myke. Noen kan derfor oppleve at bærene blir som harde isklumper i den bløte iskremen. Hvis du vil unngå dette, bør du bruke tinte bær i iskremblandingen.

♥ Kaken må tas ut av fryseren en stund før servering, men ikke for lenge heller fordi den ellers kan begynne å bli rennende i kantene. Vil du at kaken skal tåle å stå litt lenger på kakebordet uten å renne, kan du blande 2 plater smeltet gelatin i iskremblandingen. Bland i så fall den smeltede gelatinen i eggedosisen før du vender i den piskede kremfløten. Kaken tåler da å stå og tine lenger, og da går det også greiere å blande hele bær (friske eller frosne) i iskremblandingen. Smile

♥ Kaken bør pyntes med friske bær!

 

 

Jeg ønsker dere alle en flott 17. mai-feiring!
 

 

 

Senk skuldrene og kos dere med iskake og champagne!  Smile 

 


 Heart   Heart   Heart   Heart  

 

Marengsiskake til 17. mai!
Ingredienser

Marengsbunn med bløt kjerne:
♥ 4 eggehviter
♥ 250 g sukker
♥ 1 ts eddik
♥ 2 ts maisenna

Iskrem med bær:
♥ 4 eggeplommer
♥ 1 dl sukker
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 vaniljestang
- -
♥ 100 g blåbær (gjerne frosne, se tips)
♥ 100 g bringebær (gjerne frosne, se tips)

Pynt:
♥ 100 g friske blåbær
♥ 100 g friske bringebær
♥ norske flagg

Fremgangsmåte

Marengsbunn med bløt kjerne:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og piske videre til stiv marengs. Vend i eddik og maisenna forsiktig med en slikkepott.

Legg bakepapir i bunnen på en rund form som er 24 cm i diameter. Fyll marengsen i formen og glatt til overflaten.

Stek marengsbunnen midt i ovnen ved 150°C i ca. 1 time. Ta marengsbunnen ut av ovnen. Den vil ha blåst seg opp nokså kraftig. Trykk marengsbunnen litt ned med fingrene i midten mens kaken forsatt er varm, slik at du får en grop i kaken. Kaken vil i tillegg synke enda litt mer sammen i midten når den er avkjølt. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald.

Iskrem med bær:
La de frosne bærene tine i hver sin skål.

Pisk eggeplommene sammen med sukkeret til blandingen er tykk og lys. Skrap ut frøene av vaniljestangen og bland i eggedosisen. Pisk kremfløten til krem i en annen bollen. Vend den piskede kremen i eggedosisen.

Vend forsiktig tinte bær i iskremblandingen. Hell hele blandingen deretter over marengsbunnen i formen. Sett formen i fryseren over natten.

Pynting før servering:

Ta den frosne kaken ut av formen og dra av bakepapiret fra undersiden mens kaken er helt frossen og hard.

Sett kaken på et passende kakefat og la den tine i 10-15 minutter før servering.

Pynt kaken med friske bær og norske flagg!

Tips

♥ Jeg foretrekker å bruke bær som har vært fryst i iskremblandingen. Når fryste bær tiner, avgir de en del saft, som kan være greit å få ut av bærene før man blander dem i isen. Bruke du derimot hele frosne bær eller hele friske bær i iskremblandingen, er hele bærsaften fortsatt i bærene, og bærene tar lenger tid før de tiner og blir myke. Noen kan derfor oppleve at bærene blir som harde isklumper i den bløte iskremen. Hvis du vil unngå dette, bør du bruke tinte bær i iskremblandingen.

♥ Kaken må tas ut av fryseren en stund før servering, men ikke for lenge heller fordi den ellers kan begynne å bli rennende i kantene. Vil du at kaken skal tåle å stå litt lenger på kakebordet uten å renne, kan du blande 2 plater smeltet gelatin i iskremblandingen. Bland i så fall den smeltede gelatinen i eggedosisen før du vender i den piskede kremfløten. Kaken tåler da å stå og tine lenger, og da går det også greiere å blande hele bær (friske eller frosne) i iskremblandingen.

♥ Kaken bør pyntes med friske bær!

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

5 kommentarer

Hei Kristine:)

Kan denne kaken lages 2 dager før?

Mvh Tine:)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift