Marengspai med pærer

Marengspai med pærer
Ingredienser

Paideig:
125 g smør
3 dl hvetemel
0,5 dl sukker
2 ss kaldt vann

Fyll:
5 store pærer
3 ts kanel
250 g kransekakemasse

Marengs:
4 eggehviter
2,5 dl sukker

Fremgangsmåte

Hakk sammen ingrediensene til paideigen (gjøres raskt i food processor med hakkekniv, men du kan også bruke fingrene). La deigen hvile kaldt i 1 time. Trykk deigen ut i en paiform (24 cm i diameter). Prikk med gaffel og forstek paibunnen ved 225°C i ca 10 min midt i ovnen.

Skrell og rens pærene og del dem i båter. Legg pærene utover i den forstekte paibunnen og dryss over kanel. Riv kransekakemassen og fordel over pærene. Stek paien videre midt i ovnen ved 225°C i ca 25 min, slik at pærene blir møre.

Pisk imens eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til tykk marengs.

Ta kaken ut av ovnen og senk temperaturen til 175°C. Sprøyt eller fordel marengsen over pærene. Stek paien ytterligere ved 175°C midt i ovnen i ca 10 min, til marengsen har fått lys farge.

Tips

Paien serveres nystekt og lunken sammen med pisket krem. Dette er en søt pai, så kremen kan godt være usukret.

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift