Brukere online: 1043
Brukere i dag: 51919
Brukere siste 7 dager: 200601
Mango er min yndlingsfrukt!
Nesten rart at jeg ikke har tenkt på før å fylle en marsipankake med mango, vaniljekrem og pisket krem.
Smaken ble helt uimotståelse god!
Ingredienser:
Sukkerbrød:
♥ 5 egg
♥ 150 g sukker
♥ 150 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
Eller bruk ferdigkjøpt sukkerbrødsbunn som er 24 cm i diameter (se tips).
Dynking:
♥ 0,5 dl lake fra mangoboksen (eller melk dersom du bruker fersk mango)
Fyll:
♥ 5 dl ferdigkjøpt vaniljekrem (Piano)
♥ 2 dl kremfløte
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 2 bokser hermetisk mango eller 4 ferske mango
Pynt:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 500 g marsipan eller 1 ferdigkjøpt marsipanlokk
♥ sukkerblomster eller annen kakepynt
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen.
Ha deigen i en kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i ca 30-40 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten). Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del i tre bunner og dynk disse med melk.
Pisk kremfløten sammen med vaniljesukker. Sett den nederste kakebunnen på et kakefat. Smør på halvparten av vaniljekremen. Dekk med mangoskiver. Bre over et lag med pisket krem. Dekk med den andre kakebunnen. Smør på resten av vaniljekremen, legg på et lag mangoskiver og så et lag pisket krem. Legg på den siste kakebunnen.
Fordel resten av den piskede kremen over hele kaken. Pynt kaken med marsipanlokk og sukkerblomster eller annen kakepynt.
Nydelig kake!
Tips:
"Marsipankake med vaniljekrem og mango" kan godt stå og trekke i kjøleskapet i et par timer, men smaker aller best om den serveres samme dag slik at kremen er helt fersk.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Sukkerbrød:
5 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
Eller bruk ferdigkjøpt sukkerbrødsbunn som er 24 cm i diameter (se tips).
Dynking:
0,5 dl melk
Fyll:
5 dl ferdigkjøpt vaniljekrem (Piano)
2 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
2 bokser hermetisk mango eller 4 ferske mango
Pynt:
3 dl kremfløte
500 g marsipan eller 1 ferdigkjøpt marsipanlokk
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen.
Ha deigen i en kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i ca 30-40 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten). Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del i tre bunner og dynk disse med melk.
Pisk kremfløten sammen med vaniljesukker. Sett den nederste kakebunnen på et kakefat. Smør på halvparten av vaniljekremen. Dekk med mangoskiver. Bre over et lag med pisket krem. Dekk med den andre kakebunnen. Smør på resten av vaniljekremen, legg på et lag mangoskiver og så et lag pisket krem. Legg på den siste kakebunnen.
Fordel resten av den piskede kremen over hele kaken. Pynt kaken med marsipanlokk og sukkerblomster eller annen kakepynt.
"Marsipankake med vaniljekrem og mango" kan godt stå og trekke i kjøleskapet i et par timer, men smaker aller best om den serveres samme dag slik at kremen er helt fersk.
1 kommentar
Kan man lage denne med bare
Kan man lage denne med bare vaniljekrem?
Skriv ny kommentar