Milky Way-langpannekake

Milky Way-langpannekake er en kjempemyk og god langpannekake, med mild smak av sjokolade og nougat.

Kaken inneholder smeltede Milky Way-sjokolader og på toppen er kaken glasert med melkesjokoladeglasur.

Garantert favoritt hos barna!

 


 

Oppskriften er til stor langpanne.

 

Ingredienser: 

8 små Milky Way-sjokolader
375 g smør
7,5 dl sukker
6 egg
9 dl hvetemel
1 ts natron
4,5 dl kefir (eller kulturmelk)

Glasur:
200 g melkesjokolade
1 dl kremfløte

 

Fremgangsmåte: 

Smelt smøret i en kjele. Skjær Milky Way-sjokoladene i mindre biter.

 

 

Ha Milky Way-bitene i kjelen og la de smelte i smøret på middels varme (se tips). Avkjøl blandingen.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Rør inn surmelk og natron. Bland deretter inn hvetemel og sjokoladesmøret vekselsvis, til du får en jevn deig.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett melkesjokoladen oppdelt i biter. La sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør glasuren jevn. Avkjøl litt og smør så over den kalde kaken. La kaken stå til glasuren har stivnet litt. Del kaken opp i firkanter og sett kakestykkene i kjøleskapet til glasuren har stivnet helt.

 

 

Deilig smak på denne langpannekaken! 

 

 

Tips: 

Milky Way er en amerikansk sjokolade som består av luftig nougat som er dekket med melkesjokolade (ligner på den norske sjokoladen Japp). Fås kjøpt i mange norske kiosker og matbutikker, enten i pakninger à to stk eller som enkeltpakninger.

 

 

Merk at det tar nokså lang tid for Milky Way-sjokoladen å smelte skikkelig. Beregn litt tid, vær tålmodig og rør stadig.

Kakestykkene oppbevares kjølig og innpakket i plast, slik at de holder seg myke. Kaken kan også fryses.

 

 

Enjoy! 

 

 

    

Milky Way-langpannekake
Ingredienser

8 små Milky Way-sjokolader
375 g smør
7,5 dl sukker
6 egg
9 dl hvetemel
1 ts natron
4,5 dl kefir (eller kulturmelk)

Glasur:
200 g melkesjokolade
1 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele. Ha i Milky Way-sjokoladene og la de smelte i smøret på middels varme (se tips). Avkjøl blandingen.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Rør inn surmelk og natron. Bland deretter inn hvetemel og sjokoladesmøret vekselsvis, til du får en jevn deig.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett melkesjokoladen oppdelt i biter. La sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør glasuren jevn. Avkjøl litt og smør så over den kalde kaken. La kaken stå til glasuren har stivnet litt. Del kaken opp i firkanter og sett kakestykkene i kjøleskapet til glasuren har stivnet helt.

Tips

Milky Way er en amerikansk sjokolade som består av luftig nougat som er dekket med melkesjokolade (ligner på den norske sjokoladen Japp). Fås kjøpt i mange norske kiosker og matbutikker, enten i pakninger à to stk eller som enkeltpakninger.

Merk at det tar nokså lang tid for Milky Way-sjokoladen å smelte skikkelig. Beregn litt tid, vær tålmodig og rør stadig.

Kakestykkene oppbevares kjølig og innpakket i plast, slik at de holder seg myke. Kaken kan også fryses.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift