Brukere online: 107
Brukere i dag: 1299
Brukere siste 7 dager: 195588
"Mor Monsen" er julens langpannekake nr 1!
Kaken kjennetegnes spesielt av toppingen med mandler, perlesukker og korinter. Deigen inneholder en god del smør og egg, hvilket gir en helt spesielt god og fyldig smak. Kaken kan deles opp i snitter som på bildet, eller i firkanter hvis du vil unngå kakerester (men kanskje vil du nettopp ha disse restene som du helt umerkelig kan gumle opp selv....?).
Se oppskriften på Mor Monsen (stor langpanne) hvis du ønsker en større porsjon.
250 g smør
250 g sukker
6 egg
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
skall av 1/2 sitron
Pynt:
100 g korinter
75 g mandelflarn (uten skall)
50 g perlesukker
Pisk mykt smør og sukker til luftig og lys smørkrem. Skill eggene. Tilsett en eggeplomme om gangen i smørkremen. Pisk god mellom hver. Riv skallet på sitronen og rør i. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og bland i. Pisk eggehvitene stive og vend dem forsiktig inn i deigen. Ikke rør mer enn nødvendig for at deigen skal bli godt blandet.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Strø over korinter, lett knuste mandelflarn og perlesukker. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 30-35 min. Avkjøl kaken helt i formen. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i snitter eller i firkanter.
Du kan bruke skåldede, hakkede mandler i stedet for mandelflarn.
Ikke overdriv mengden med sitronskall. Kaken skal ikke bli syrlig, men bare ha en liten bismak av sitron.
Kaken er kjempefin å fryse.
Skriv ny kommentar