Brukere online: 67
Brukere i dag: 1435
Brukere siste 7 dager: 195575
Denne kaken passer utrolig godt til sitt navn! Den er mørkebrun i farge, fyldig i smak og smelter på tungen. Kakebunnen er usedvanlig saftig og myk, blant annet fordi den inneholder kefir. Kaken er fylt og dekket med ganache laget av sjokolade og kremfløte.
Her er det bare å ta en bit, lukke øynene og henfalle til søte drømmer...
2 egg
250 g sukker
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
2 dl Nesquick sjokolademelkpulver (eller Oboy)
3,5 dl kefir
175 g smør
Fyll og glasur:
300 g kokesjokolade
1,5 dl kremfløte
Pisk egg og sukker lyst og luftig. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Smelt og avkjøl smøret. Bland smøret og kefir i eggedosisen vekselsvis med det tørre. Rør deigen jevn og klumpfri (bruk gjerne en stålvisp).
Hell deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i 40-50 min (sjekk med kakenål når kaken er ferdig).
Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i 3 bunner (se tips).
Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og brekk i sjokoladen. La sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør til blandingen er helt glatt og jevn.
Smør et tynt lag mellom kakebunnene. Stryk resten over hele kaken. La kaken stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet.
Det kan være vanskelig å dele kaken i bunner når den er nystekt fordi den er nokså myk og "klebrig". Et godt tips er å pakke kaken inn i en plastikpose og la den stå i kjøleskapet en stund, eller gjerne natten over. Da stivner kaken, slik at den er lettere å dele i tynne bunner.
Kaken er holdbar i kjøleskapet.
Skriv ny kommentar