Brukere online: 2008
Brukere i dag: 20113
Brukere siste 7 dager: 196052
Annonse: Slikkepott.no
Hei!
Har du lyst til å bake noe morsomt til Halloween, men er usikker på om du får det til?
Her skal jeg gi deg tips om hvordan du lager søte Mumie-muffins på en veldig enkel måte!
Dette er helt vanlige, deilige sjokolademuffins med sjokoladekrem, og du trenger bare noen få tilleggsprodukter.
Det gjelder altså å vite om disse produktene som gjør at du med kun små grep kan forvandle sjokolademuffins om til Mumie-muffins!
Disse og mange flere kan du bestille i nettbutikken Slikkepott.no som har det meste innen kakeutstyr.
Se egen kategori for Halloween-kakepynt HER, med mange gode rabatter (opptil 70 !
Se også egen kategori for borddekning til Halloween HER og for pynt til Halloween HER.
Oppskriften gir ca. 24 stk.
Ingredienser:
Sjokolademuffins:
♥ 100 g smør
♥ 1 dl kakao
♥ 2 egg
♥ 4,5 dl sukker
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 2,5 dl lettrømme
♥ 0,5 dl melk
Sjokoladekrem:
♥ 100 g smør
♥ 3 ss kakao
♥ 1 ts vaniljepasta
♥ 250 g melis
♥ 3 ss melk
Pynt:
♥ 1 pk sorte papirformer (se tips)
♥ 500 g hvit fondant (2 pk - se tips)
♥ 1 pk spiselige øyne (se tips)
Fremgangsmåte:
Sjokolademuffins:
Smelt smøret. Bland i kakao slik at kakaoen løser seg opp.
Skill eggene. Ha eggeplommene i en bolle og rør inn sukkeret og sjokoladesmøret. Bland i rømme og vanilje. Sikt mel og bakepulver og bland i vekselsvis med melken. Pisk eggehvitene til stivt skum og vend disse forsiktig inn i deigen til slutt.
Sett svarte papirformer i muffinsbrett og fyll formene omtrent halvfulle (se tips).
Stek muffinsene midt i ovnen ved 175 °C i 15-20 minutter, til de er gjennomstekte.
Avkjøl muffinsene til de er helt kalde.
Sjokoladekrem:
Pisk mykt smør, kakao, vanilje, melis og melk sammen til en luftig sjokoladekrem.
Smør et lag sjokoladekrem på toppen av hver muffins.
Mumie-pynt:
Du trenger kun hvit fondant og spiselige øyne for å forvandle sjokolademuffinsene om til Mumie-muffins.
Legg først på to øyne.
Kjevle ut litt fondant av gangen.
Bruk en kniv til å skjære remser. Legg disse på oversiden og undersiden av øynene.
Remsene kan gjerne være litt overlappende. Bruk en saks til å klippe av remsene langsmed kanten.
Vips så har du Mumie-muffins!
Ingen blir redde for disse søte muffinsene..
Spindelvevet med edderkoppen som du ser på bildet gir stilig effekt ved servering, særlig oppå en svart duk.
Du får kjøpt dette hos Slikkepott.no - se HER (koster nå bare 6 kr!)
Søte muffins, ikke sant?
Tips:
♥ Du bør ha litt sjokoladekrem under fondanten, både for at fondantremsene skal feste seg til muffinsene og fordi sjokoladekrem gjøre muffinsene bedre!
♥ Hvit fondant er sukkermasse som er god å jobbe med. Du trenger 2 pk til denne porsjonen - og du får kjøpt dette hos Slikkepott.no, se HER.
♥ Sorte muffinsformer gir og gjør seg veldig bra sammen med den hvite fondanten.
Du får kjøpt dem hos Slikkepott.no - se HER.
♥ Husk å ikke fylle muffinsformene for fulle. De ferdigstekte muffinsene skal helst bli noenlunde flate på toppen. Dersom de hever seg for mye, kan du skjære dem flate med en kniv før du smører på sjokoladekrem.
♥ Spiselige øyne er et viktig produkt når du skal lage Mumie-muffins. La gjerne øynene peke i ulike retninger for å få variasjon på muffinsene.
Du finner dem hos Slikkepott.no - se HER.
♥ Merk at Mumie-muffinsene blir finest dersom du legger fondant-remsene noenlunde vannrett på oversiden og undersiden av øynene (men som sagt gjerne litt overlappende for å vise at remsene er "surret rundt hodet". Jeg testet først med å legge remsene på kryss og tvers rundt øynene, men det så bare litt rart ut.
Det så mye riktigere ut da jeg la remsene rett over og rett under øynene.
♥ Mumie-muffins kan lages klare dagen før servering. Pakk de da godt inn i plast slik at de ikke blir tørre.
Artige Mumie-muffins, som er lette å lage!
♥ ♥ ♥ ♥
Sjokolademuffins:
♥ 100 g smør
♥ 1 dl kakao
♥ 2 egg
♥ 4,5 dl sukker
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 2,5 dl lettrømme
♥ 0,5 dl melk
Sjokoladekrem:
♥ 100 g smør
♥ 3 ss kakao
♥ 1 ts vaniljepasta
♥ 250 g melis
♥ 3 ss melk
Pynt:
♥ 1 pk sorte papirformer
♥ 500 g hvit fondant (2 pk)
♥ 1 pk spiselige øyne
Sjokolademuffins:
Smelt smøret. Bland i kakao slik at kakaoen løser seg opp.
Skill eggene. Ha eggeplommene i en bolle og rør inn sukkeret og sjokoladesmøret. Bland i rømme og vanilje. Sikt mel og bakepulver og bland i vekselsvis med melken. Pisk eggehvitene til stivt skum og vend disse forsiktig inn i deigen til slutt.
Sett svarte papirformer i muffinsbrett og fyll formene omtrent halvfulle (se tips).
Stek muffinsene midt i ovnen ved 175 °C i 15-20 minutter, til de er gjennomstekte. Avkjøl muffinsene til de er helt kalde.
Sjokoladekrem:
Pisk mykt smør, kakao, vanilje, melis og melk sammen til en luftig sjokoladekrem.
Smør et lag sjokoladekrem på toppen av hver muffins.
Mumie-pynt:
Du trenger kun hvit fondant og spiselige øyne for å forvandle sjokolademuffinsene om til Mumie-muffins.
Legg først på to øyne.
Kjevle ut litt fondant av gangen. Bruk en kniv til å skjære remser. Legg disse på oversiden og undersiden av øynene. Remsene kan gjerne være litt overlappende. Bruk en saks til å klippe av remsene langsmed kanten.
Vips så har du en Mumie-muffins!
♥ Husk å ikke fylle muffinsformene for fulle. De ferdigstekte muffinsene skal helst bli noenlunde flate på toppen. Dersom de hever seg for mye, kan du skjære dem flate med en kniv før du smører på sjokoladekrem.
♥ Du bør ha litt sjokoladekrem under fondanten, både for at fondantremsene skal feste seg til muffinsene og fordi sjokoladekrem gjøre muffinsene bedre!
♥ Merk at Mumie-muffinsene blir finest dersom du legger fondant-remsene noenlunde vannrett på oversiden og undersiden av øynene (men som sagt gjerne litt overlappende for å vise at remsene er "surret rundt hodet". Jeg testet først med å legge remsene på kryss og tvers rundt øynene, men det så bare litt rart ut. Det så mye riktigere ut da jeg la remsene rett over og rett under øynene.
♥ Mumie-muffins kan lages klare dagen før servering. Pakk de da godt inn i plast slik at de ikke blir tørre.
Skriv ny kommentar