Myke vafler med surmelk


Joda, det er mange gode vaffeloppskrifter med surmelk her på Det søte liv fra før, men her får du altså en til!  Smile

Oppskriften gir en stor porsjon myke, deilige vafler med god smak av vanilje og kardemomme.

 

 

Ingredienser:

♥ 5 egg
♥ 3,5 dl sukker
♥ 1 liter helmelk
♥ 5 dl surmelk
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts kardemomme
♥ 1 kg hvetemel
♥ 175 g smør

 

Fremgangsmåte:

Visp sammen egg, sukker, melk og surmelk. Bland i bakepulver, vaniljesukker og kardemomme. Rør deretter inn hvetemelet og til slutt smeltet smør.

La røren svelle i 30 minutter.

Stek gylne vafler i vaffeljern på middels varme. Smør jernet litt mellom hver vaffel, enten med smør eller spray på formfett.

 

 

Server vaflene med sukker, rørte bær, syltetøy, rømme, brunost - eller det du måtte like best!  Smile 

 


ANNONSE:

Det koselige sommerserviset på bildet er sponset av GreenGate.

 

 

Tips:

Merk at dette er en nokså stor oppskrift. Vafler smaker aller best nystekte, men kan også fryses. Ellers går det også fint å oppbevare vaffelrøren i kjøleskapet i et par dager hvis du ikke orker å steke opp alle vaflene på en gang. Rør ut vaffelrøren med litt ekstra melk hvis du synes at den har blitt for tykk av å stå over natten.

 

 

Ha en finfin julidag videre, og husk:

Vafler er alltid populært!

 

 Smile

 

 

 Heart  Heart  Heart

 

Myke vafler med surmelk
Ingredienser

♥ 5 egg
♥ 3,5 dl sukker
♥ 1 liter helmelk
♥ 5 dl surmelk
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts kardemomme
♥ 1 kg hvetemel
♥ 175 g smør

Fremgangsmåte

Visp sammen egg, sukker, melk og surmelk. Bland i bakepulver, vaniljesukker og kardemomme. Rør deretter inn hvetemelet og til slutt smeltet smør.

La røren svelle i 30 minutter.

Stek gylne vafler i vaffeljern på middels varme. Smør jernet litt mellom hver vaffel, enten med smør eller spray på formfett.

Server vaflene med sukker, rørte bær, syltetøy, rømme, brunost - eller det du måtte like best!

Tips

Merk at dette er en nokså stor oppskrift. Vafler smaker aller best nystekte, men kan også fryses. Ellers går det også fint å oppbevare vaffelrøren i kjøleskapet i et par dager hvis du ikke orker å steke opp alle vaflene på en gang. Rør ut vaffelrøren med litt ekstra melk hvis du synes at den har blitt for tykk av å stå over natten.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser
Stikkord

2 kommentarer

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift