Brukere online: 2580
Brukere i dag: 35999
Brukere siste 7 dager: 198240
3 egg
2 dl sukker
0,5 dl melk
1 dl hvetemel
1 ts bakepulver
200 g hasselnøtter
Pynt:
melisdryss
Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør inn melken. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og tilsett. Bland til slutt inn malte hasselnøtter.
Ha deigen i en godt smurt og strødd formkakeform som rommer ca 1 liter. Stek formkaken på rist nederst i ovnen ved 175°C i ca 40 min. Sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt - steketiden kan variere alt etter hvilken type form du bruker.
Avkjøl kaken i noen minutter i formen før den forsiktig hvelves ut og avkjøles helt. Sikt over melis rett før servering.
Kaken holder seg myk i flere dager dersom den pakkes godt inn i plast. Den kan også fryses.
Kaken kan også stekes i rund form (22 cm i diameter) og brukes som kakebunn. Dekk bunnen med godt avrent hermetisk frukt og pisket krem.
Skriv ny kommentar