Brukere online: 463
Brukere i dag: 489
Brukere siste 7 dager: 195680
Snart er det jul, og det er på høy tid å komme i julestemning!
Selv har jeg vært på en nydelig julekonsert i dag og kjenner nå at jeg virkelig gleder meg over at det er desember. En av de beste måtene å komme i julestemning på er å bake deilige pepperkaker! Her er en STOOOOR porsjon pepperkakedeig for deg som vil være sikker på at du har nok pepperkaker til deg selv og alle rundt deg fra nå og langt ut på nyåret!
Siden dette er en gammel oppskrift, har jeg laget litt tradisjonelle pepperkaker, men deigen er super å kjevle ut og du kan stikke ut akkurat de figurene du ønsker deg og oppskriften er også godt egnet til å lage pepperkakehus av. Deigen kan fryses, så kan du kjevle ut mindre porsjoner av gangen.
Alternativt kan du lage halv porsjon deig - det blir rikelig med pepperkaker likevel (se oppskrift i tipsfeltet nedenfor).
500 g lys sirup
500 g sukker
5 dl fløte
150 g smør
3 ts kanel
3 ts kardemomme
3 ts ingefær
3 ts nellik
1 ts pepper
1 ts natron
1650 g hvetemel
Smelt smøret i en kjele. Tilsett sirup, sukker og fløte og varm opp til kokepunktet. Avkjøl blandingen og ha den i en stor rørebolle. Bland i krydder, natron og hvetemelet. La deigen stå kjølig over natten.
Pepperkakene kan kjevles ganske tynne og stikkes ut i ønsket fasong. Legg kakene på bakepapirdekkede stekeplater og stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 10-15 minutter. Avkjøles på rist.
Oppbevar kakene i tettsluttet kakeboks.
HALV PORSJON:
250 g lys sirup
250 g sukker
2,5 dl fløte
75 g smør
1,5 ts kanel
1,5 ts kardemomme
1,5 ts ingefær
1,5 ts nellik
0,5 ts pepper
0,5 ts natron
825 g hvetemel
1 kommentar
Kan denne fryses?
Kan denne fryses?
Skriv ny kommentar