Brukere online: 1400
Brukere i dag: 6987
Brukere siste 7 dager: 195455
Her har du en aldeles vidunderlig eplekake som kjennetegnes ved at den stekes opp ned.
Kaken blir veldig myk og har et deilig og litt klissete epledekke som er smaksatt med valnøtter, sukker og kanel.
Nydelig servert lunken sammen med vaniljeis eller tykk, hjemmelaget vaniljesaus!
100 g smør
3 egg
2,5 dl sukker
2 dl hvetemel
3-4 epler
2 ss sukker
50 g valnøtter
2 ts kanel
Smelt og avkjøl smøret. Pisk tykk eggedosis av egg og sukker. Vend inn det avkjølte smøret og hvetemelet.
Ha bakepapir i bunnen på en rund kakeform (22 cm i diameter). Skrell eplene og skjær dem opp i skiver. Legg epleskivene i bunnen på formen. Strø over sukker, grovt hakkede valnøtter og kanel. Hell forsiktig deigen over eplene og jevn til overflaten.
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i 35 - 45 minutter. Avkjøl kaken en god stund i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Fjern kakeringen og hvelv kaken forsiktig over på et fat, slik at eplene vender opp. Dra bakepapiret av kaken sakte og forsiktig (se tips).
Vær litt forsiktig når du drar bakepapiret av kaken for eplene har lett for å falle av hvis du er for brå på hånden. Eplebiter som sitter igjen på papiret kan du forsiktig ta av papiret for hånd og klemme på plass oppå kaken.
Det er riktig at deigen ikke skal inneholde bakepulver. Det gir en litt tung konsistens til kaken, og det er slik den skal være!
Kaken kan fryses!
Se også Opp ned-nektarinkake og Opp ned-plommekake, som begge er basert på samme type oppskrift.
Skriv ny kommentar