Brukere online: 1198
Brukere i dag: 5495
Brukere siste 7 dager: 195406
Varmt, varmt, varmt og deilig!
Iskrem er nydelig i varmen! Hjemmelaget Oreoiskrem er lett å lage og en favoritt hos alle!
Dette er rett og slett en super oppskrift på ekte vaniljeiskrem som tilsettes finhakkede Oreokjeks. Like viktig som Oreokjeks er det for smaken at du bruker ekte vaniljestang. Resultatet blir knallgodt!
Ingredienser:
♥ 1 egg
♥ 5 eggeplommer
♥ 2 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 5 dl kremfløte
♥ 20-25 Oreokjeks (se tips)
Fremgangsmåte:
Pisk egget og eggeplommene luftige sammen med sukkeret. Bland i frø fra vaniljestangen. Pisk kremfløten til luftig krem og bland i til slutt. Visp godt med en stålvisp så iskremblandingen blir jevn og alle kremklumper fjernes.
Hakk Oreokjeksen fint (jeg bruker food processor med hakkekniv og kjører til kjeksen blir grovkornet, se tips). Vend kjeksbitene i iskremblandingen.
Ha det hele i en boks og frys i 5-6 timer eller helst over natten.
Server iskremen med hele eller grovhakkede Oreokjeks.
Tips:
♥ Du kan variere iskremen med hvor mye Oreokjeks du tilsetter og hvor fint du hakker dem. Kjører du kjeksen til fine smuler, får du en mørkere iskrem enn hvis du tilsetter større kjeksbiter. Det går også fint å blande både masse kjekssmuler i isen i tillegg til noen større kjeksbiter.
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 egg
♥ 5 eggeplommer
♥ 2 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 5 dl kremfløte
♥ 20-25 Oreokjeks (se tips)
Pisk egget og eggeplommene luftige sammen med sukkeret. Bland i frø fra vaniljestangen. Pisk kremfløten til luftig krem og bland i til slutt. Visp godt med en stålvisp så iskremblandingen blir jevn og alle kremklumper fjernes.
Hakk Oreokjeksen fint (jeg bruker food processor med hakkekniv og kjører til kjeksen blir grovkornet, se tips). Vend kjeksbitene i iskremblandingen.
Ha det hele i en boks og frys i 5-6 timer eller helst over natten.
Server iskremen med hele eller grovhakkede Oreokjeks.
♥ Du kan variere iskremen med hvor mye Oreokjeks du tilsetter og hvor fint du hakker dem. Kjører du kjeksen til fine smuler, får du en mørkere iskrem enn hvis du tilsetter større kjeksbiter. Det går også fint å blande både masse kjekssmuler i isen i tillegg til noen større kjeksbiter.
3 kommentarer
Denne oppskriften var
Denne oppskriften var kjempebra! Isen ble meget god :D
Burde man røre i isen av og
Burde man røre i isen av og til mens den er i fryseren?
Jeg synes at isen ble for søt
Jeg synes at isen ble for søt, så neste gang halverer jeg mengden sukker.
Jeg har laget mye is og bruker som oftest ismaskin. Det funket ikke så godt med denne oppskriften.
Jeg tenker at hvis man bruker ismaskin, så lønner det å seg å blande kjeksen inn i isen mot slutten av tiden den er i ismaskinen. Forsøker det neste gang.
Jeg er vant med å koke opp fløte- og melkeblandingen først når jeg lager is. Har du forsøkt å gjøre dette når du lager oreois før?
Skriv ny kommentar