Brukere online: 2029
Brukere i dag: 33740
Brukere siste 7 dager: 196432
Hei,
Her skal du få en litt original vri på en klassisk ostekake. Jeg toppet kaken med hjemmelaget rabarbralokk, som smaker fantastisk sammen med ostekaken. I tillegg til rabarbra har jeg brukt litt jordbær, som gir sødme og sikrer vakker, lyserød farge på kaken.
En særdeles nydelig ostekake!
Ingredienser:
Bunn:
♥ 225 g søt havrekjeks
♥ 100 g smør
Ostefromasj:
♥ 1 pk appelsingelépulver
♥ 2,5 dl kokende vann
♥ 3 dl rømme
♥ 200 g kremost
♥ 100 g melis
♥ 3 dl kremfløte
Rabarbralokk:
♥ 200 g rabarbra (renset vekt)
♥ 75 g jordbær (renset vekt)
♥ 2 dl vann
♥ 0,5 dl sukker
♥ 3 plater gelatin
Fremgangsmåte:
Bunn:
Knus kjeksen og bland kjekssmulene med smeltet smør.
Ha en kakering (24 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett fatet med formen kaldt.
Ostefromasj:
Løs opp appelsingelépulveret i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende.
Pisk sammen rømme, kremost og melis. Hell den avkjølte, men flytende geléen i osteblandingen mens du rører godt.
Pisk kremfløten stiv og bland den piskede kremen inn i fyllet til slutt.
Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).
Rabarbralokk:
Del rabarbra og jordbær i biter og ha disse i en kjele sammen med sukker og vann.
La blandingen koke opp og småkoke i ca. 5 minutter, til både rabarbra og jordbær begynner å løse seg opp.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme rabarbrakompotten.
Avkjøl til blandingen er kald, men fortsatt helt flytende. Rør innimellom i kompotten under avkjølingen så den holder seg jevn.
Fordel den kalde rabarbrakompotten på toppen av kaken.
Sett kaken tilbake i kjøleskapet i noen timer, til rabarbralokket har stivnet.
Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.
BEAUTIFUL!
Jeg kan love deg at denne sommerlige ostekaken blir populær når du setter den på bordet!
Tips:
♥ Jeg liker å bruke Bixit i bunnen. Det er havrekjeks som er både god og søt.
♥ Det er viktig at du lar rabarbrakompotten bli helt kald før du har den på ostekaken, ellers kommer ostekakefyllet til å smelte og blande seg med kompotten.
♥ Du kan erstatte jordbær med samme mengde rabarbra, men hvis du bruker bare rabarbra vil lokket få en grønnere farge (med mindre du har rabarbra med sterk rødfarge).
♥ Ostekaken holder seg god i et par dager om den oppbevares i kjøleskapet.
Jeg håper jeg klarer å friste deg til å prøve ut denne fantastisk nydelige ostekaken.
Jeg har så lyst til at du skal få smake hvor god den er!
Selv om du har bakt ostekake mange ganger tidligere, vil du oppleve denne kaken som "ny" når du dekker med hjemmelaget rabarbralokk.
Slik ble det i hvert fall for meg.
Ostekake med perfekt, kremete konsistens og så det herlige, litt syrlige rabarbralokket på toppen. ♥
Smak av sommer!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Bunn:
♥ 225 g søt havrekjeks
♥ 100 g smør
Ostefromasj:
♥ 1 pk appelsingelépulver
♥ 2,5 dl kokende vann
♥ 3 dl rømme
♥ 200 g kremost
♥ 100 g melis
♥ 3 dl kremfløte
Rabarbralokk:
♥ 200 g rabarbra (renset vekt)
♥ 75 g jordbær (renset vekt)
♥ 2 dl vann
♥ 0,5 dl sukker
♥ 3 plater gelatin
Bunn:
Knus kjeksen og bland kjekssmulene med smeltet smør.
Ha en kakering (24 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett fatet med formen kaldt.
Ostefromasj:
Løs opp appelsingelépulveret i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost og melis. Hell den avkjølte, men flytende geléen i osteblandingen mens du rører godt.
Pisk kremfløten stiv og bland den piskede kremen inn i fyllet til slutt. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).
Rabarbralokk:
Del rabarbra og jordbær i store biter og ha disse i en kjele sammen med sukker og vann. La blandingen koke opp og småkoke i ca. 5 minutter, til både rabarbra og jordbær begynner å løse seg opp. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme rabarbrakompotten.
Avkjøl til blandingen er kald, men fortsatt helt flytende. Rør innimellom i kompotten under avkjølingen så den holder seg jevn.
Fordel den kalde rabarbrakompotten på toppen av kaken. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i noen timer, til rabarbralokket har stivnet.
Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.
♥ Jeg liker å bruke Bixit i bunnen. Det er havrekjeks som er både god og søt.
♥ Det er viktig at du lar rabarbrakompotten bli helt kald før du har den på ostekaken, ellers kommer ostekakefyllet til å smelte og blande seg med kompotten.
♥ Du kan erstatte jordbær med samme mengde rabarbra, men hvis du bruker bare rabarbra vil lokket få en grønnere farge (med mindre du har rabarbra med sterk rødfarge).
♥ Ostekaken holder seg god i et par dager om den oppbevares i kjøleskapet.
11 kommentarer
Hei. Jeg vor ikke i Norge so
Hei. Jeg vor ikke i Norge so de blir litt vanskelig med noen ting
1 pakke appelsingelepulver i gram?
Kan jeg bruke gelepulver istedenfor gele plater?
Hilsen fra Ecuador :)
Hei Signe, så gøy å få hilsen
Hei Signe, så gøy å få hilsen fra Ecuador! 1 pk appelsingelepulver (fra Freia) som inneholder vanlig sukker er på 125 gram. Beregnet på 5 dl vann, men i oppskriften blandes pulveret med halv mengde, altså 2,5 dl vann.
Når det gjelder gelatin, går det fint å bytte gelatinplater med gelatinpulver. Generelt tilsvarer 1 ss gelatinpulver omtrent 6 plater gelatin og 1 ts gelatinpulver omtrent 2 plater gelatin. I ostekakelokket er det 3 plater gelatin, som betyr at du kan bruke 1,5 ts gelatinpulver i stedet. Husk at pulveret må svelle i væske, se anvisning på pakken.
Denne var veldig godå kaken
Denne var veldig godå kaken var stivnet etter to timer, så det gikk fint Ann å ha på rabarbra lokket da
Hei og takk for
Hei og takk for tilbakemelding, Unni. Ja, ostekakefyllet stivner ofte raskere, særlig hvis det er god og kjølig temperatur i kjøleskapet. Hyggelig å høre at du syntes kaken ble god :-)
Dette er min nye favorittkake
Dette er min nye favorittkake! Den er helt perfekt i mine øyne, med perfekt balanse mellom søtt og syrlig. Ikke er den vanskelig heller, men det er lurt å begynne dagen før eller tidlig på morgenen hvis den skal spises samme dag.
Ja, helt enig, Katrine :-)
Ja, helt enig, Katrine :-)
Jeg bruker din nettside
Jeg bruker din nettside konsekvent når jeg baker. Og det blir perfekt resultat hver eneste gang. Så TAKK
Ang ostekaka. Er det viktig at d er ferske Jordbær?
Så hyggelig å høre, Maria! :-
Så hyggelig å høre, Maria! :-) Det går helt fint å bruke frosne jordbær, de skal jo uansett varmes sammen med rabarbrabitene.
Jeg lurte på om det går ann å
Jeg lurte på om det går ann å lage topplaget med rabarbra og jordbær dagen før du lager resten? Bare varme det opp igjen dagen etter?
Hei, jeg ville vel ikke gjort
Hei, jeg ville vel ikke gjort det siden gelatinen gjør at rabarbra- og jordbærkompotten vil stivne til gele. Blir ikke like fint når dette varmes opp igjen.
Bruker du seter rømme eller
Bruker du seter rømme eller lettrømme?
Skriv ny kommentar