Brukere online: 2438
Brukere i dag: 35654
Brukere siste 7 dager: 196719
Hei søte lesere!
Det er igjen tid for helg, og her er et lettvint desserttips som er spesielt populær hos barna: Panna cotta med gelé!
Man får selvsagt den beste smaken med hjemmelaget gelé laget med ekte bær, men i dag viser jeg dere den enkle varianten med kjøpt jordbærgelé, som er den varianten barna pleier å foretrekke. Du kan selvsagt bruke andre typer gelé også.
Pynt med søte, norske jordbær og du får en god sommerdessert for de voksne også.
Oppskriften gir 3-4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 1 pk jordbærgelé
♥ 5 dl vann
Panna cotta:
♥ 4 dl kremfløte
♥ 1 vaniljestang
♥ 1 dl sukker
♥ 3 plater gelatin
Pynt:
♥ noen friske jordbær
Fremgangsmåte:
Gelé
Løs opp gelépulveret i varmt vann. Avkjøl litt og fordel geléblandingen i 3 - 4 dessertskåler (avhengig av hvor store de er). Sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til geléen har stivnet helt.
Panna cotta
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 10 minutter.
Ha kremfløten i en liten kjele sammen med sukker. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut de svarte frøene på innsiden. Ha dette og selve vaniljestangen i fløten. Varm opp til kokepunktet og ta så kjelen av platen. Fjern vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i den varme fløten så de løser seg opp.
Avkjøl blandingen en stund før du fordeler den over den stivnede geléen i skålene.
Sett dessertskålene tilbake i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) så også panna cottaen stivner.
Pynt desserten med noen friske jordbær før servering.
Tips:
♥ Det er veldig viktig at geléen har stivnet helt før du har over panna cotta-fløten, ellers vil fløten blande seg med geléen i stedet for å legge oppå.
♥ Desserten kan fint lages på kveldene et par dager før servering. Pynt med jordbær rett før servering.
Bruk gjerne martiniglass når du serverer dessert - det blir superstilig!
God helg!
♥ 1 pk jordbærgelé
♥ 5 dl vann
Panna cotta:
♥ 4 dl kremfløte
♥ 1 vaniljestang
♥ 1 dl sukker
♥ 3 plater gelatin
Pynt:
♥ noen friske jordbær
Gelé:
Løs opp gelépulveret i varmt vann. Avkjøl litt og fordel geléblandingen i 3 - 4 dessertskåler (avhengig av hvor store de er). Sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til geléen har stivnet helt.
Panna cotta:
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 10 minutter.
Ha kremfløten i en liten kjele sammen med sukker. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut de svarte frøene på innsiden. Ha dette og selve vaniljestangen i fløten. Varm opp til kokepunktet og ta så kjelen av platen. Fjern vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i den varme fløten så de løser seg opp.
Avkjøl blandingen en stund før du fordeler den over den stivnede geléen i skålene. Sett dessertskålene tilbake i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) så også panna cottaen stivner.
Pynt desserten med noen friske jordbær før servering.
♥ Det er veldig viktig at geléen har stivnet helt før du har over panna cotta-fløten, ellers vil fløten blande seg med geléen i stedet for å legge oppå.
♥ Desserten kan fint lages på kveldene et par dager før servering. Pynt med jordbær rett før servering.
2 kommentarer
Er det mulig å lage dette med
Er det mulig å lage dette med sjokolade pudding istedenfor gele? Og hvis hvordan?
Ja absolutt! God ide :-) Du
Ja absolutt! God ide :-) Du bare lager sjokoladepudding som anvist på pakken og har i dessertglass. La sjokoladepuddingen bli helt stiv i kjøleskapet før du har på panna cotta-fløten. Dette skal jeg jammen meg lage når jeg er hjemme igjen fra ferien :-)
Skriv ny kommentar