Panna cotta med gelé


Hei søte lesere!

Det er igjen tid for helg, og her er et lettvint desserttips som er spesielt populær hos barna: Panna cotta med gelé!

Man får selvsagt den beste smaken med hjemmelaget gelé laget med ekte bær, men i dag viser jeg dere den enkle varianten med kjøpt jordbærgelé, som er den varianten barna pleier å foretrekke. Smile Du kan selvsagt bruke andre typer gelé også.

Pynt med søte, norske jordbær og du får en god sommerdessert for de voksne også.  Wink 

 

 

Oppskriften gir 3-4 porsjoner.


Ingredienser:

1 pk jordbærgelé
5 dl vann

Panna cotta:
4 dl kremfløte
1 vaniljestang
1 dl sukker
3 plater gelatin

Pynt:
noen friske jordbær


Fremgangsmåte:

Gelé

Løs opp gelépulveret i varmt vann. Avkjøl litt og fordel geléblandingen i 3 - 4 dessertskåler (avhengig av hvor store de er). Sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til geléen har stivnet helt.

Panna cotta

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 10 minutter.

Ha kremfløten i en liten kjele sammen med sukker. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut de svarte frøene på innsiden. Ha dette og selve vaniljestangen i fløten. Varm opp til kokepunktet og ta så kjelen av platen. Fjern vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i den varme fløten så de løser seg opp.

Avkjøl blandingen en stund før du fordeler den over den stivnede geléen i skålene.

Sett dessertskålene tilbake i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) så også panna cottaen stivner.

Pynt desserten med noen friske jordbær før servering.

 


 


Tips:

Det er veldig viktig at geléen har stivnet helt før du har over panna cotta-fløten, ellers vil fløten blande seg med geléen i stedet for å legge oppå.

Desserten kan fint lages på kveldene et par dager før servering. Pynt med jordbær rett før servering.

 

Bruk gjerne martiniglass når du serverer dessert - det blir superstilig!  Smile

 

 

God helg!

 

Panna cotta med gelé
Ingredienser

1 pk jordbærgelé
5 dl vann

Panna cotta:
4 dl kremfløte
1 vaniljestang
1 dl sukker
3 plater gelatin

Pynt:
noen friske jordbær

Fremgangsmåte

Gelé:
Løs opp gelépulveret i varmt vann. Avkjøl litt og fordel geléblandingen i 3 - 4 dessertskåler (avhengig av hvor store de er). Sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til geléen har stivnet helt.

Panna cotta:
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 10 minutter.

Ha kremfløten i en liten kjele sammen med sukker. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut de svarte frøene på innsiden. Ha dette og selve vaniljestangen i fløten. Varm opp til kokepunktet og ta så kjelen av platen. Fjern vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i den varme fløten så de løser seg opp.

Avkjøl blandingen en stund før du fordeler den over den stivnede geléen i skålene. Sett dessertskålene tilbake i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) så også panna cottaen stivner.

Pynt desserten med noen friske jordbær før servering.

Tips

Det er veldig viktig at geléen har stivnet helt før du har over panna cotta-fløten, ellers vil fløten blande seg med geléen i stedet for å legge oppå.

Desserten kan fint lages på kveldene et par dager før servering. Pynt med jordbær rett før servering.

Desserter
Sesong
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Ja absolutt! God ide :-) Du bare lager sjokoladepudding som anvist på pakken og har i dessertglass. La sjokoladepuddingen bli helt stiv i kjøleskapet før du har på panna cotta-fløten. Dette skal jeg jammen meg lage når jeg er hjemme igjen fra ferien :-)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift