Panna cotta med Mas Amiel

Siden det er lørdag, dere:

Her kommer en nydelig dessert for voksne! 

 

 

Kremete panna cotta med vanilje som toppes med et lag søt gelé som inneholder sterkvinen Mas Amiel...  😍 

 

 

Herlig! 

 

 

Denne oppskriften gir 6 gode dessertporsjoner (og 8 små). Det er bare å dele oppskriften på to eller tre dersom du vil lage mindre. 


Ingredienser:

Panna cotta:
9 dl kremfløte
1,5 dl sukker
5 plater gelatin
1 ss vaniljepasta

Mas Amiel-gelé:
2 dl Mas Amiel (se tips)
2 dl vann
1,5 dl sukker
3 plater gelatin

 

Fremgangsmåte:

Panna cotta: 

Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann i 5 minutter.

Ha fløte, sukker og vanilje i en kjele Varm opp blandingen til kokepunktet og ta kjelene av platen. 

Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. 

Avkjøl den varme fløten noe før den fordeles i 6 (eller Dirol glass eller dessertskåler. Sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.

 

 

Mas Amiel-gelé:

Ha Mas Amiel, vann og sukker i en kjele. Gi blandingen et kort oppkok og ta kjelen av platen.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme Mas Amiel-blandingen. Avkjøl til lunken og hell så litt over hver panna cotta i dessertglassene. Sett glassene tilbake i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til geléen har stivnet.

 

 

Pynt etter ønske (men pynten er ikke nødvendig).

 

 

Vidunderlig god dessert som passer godt til lørdagskvelden!  ❤  

 


Mmmm.... 

 

 

Tips:

Mas Amiel er en populær sterkvin, som ofte serveres til kaker og desserter. Kjøpes på polet. 

 

 

Desserten kan pyntes etter ønske. Jeg pyntet her med bringebær som jeg sprayet med gullfarget kakestøv, noen gull- og perlemorsfargede sjokoladeperler, frysetørkede bringebær og hvite sjokoladeknapper. 

 

 

Håper du har en kjempefin helg! 

 


     

Panna cotta med Mas Amiel
Ingredienser

Panna cotta:
9 dl kremfløte
1,5 dl sukker
5 plater gelatin
1 ss vaniljepasta

Mas Amiel-gelé:
2 dl Mas Amiel (se tips)
2 dl vann
1,5 dl sukker
3 plater gelatin

Fremgangsmåte

Panna cotta:
Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann i 5 minutter.

Ha fløte, sukker og vanilje i en kjele Varm opp blandingen til kokepunktet og ta kjelene av platen. 

Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. 

Avkjøl den varme fløten noe før den fordeles i 6 (eller Dirol glass eller dessertskåler. Sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.

Mas Amiel-gelé:
Ha Mas Amiel, vann og sukker i en kjele. Gi blandingen et kort oppkok og ta kjelen av platen.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme Mas Amiel-blandingen. Avkjøl til lunken og hell så litt over hver panna cotta i dessertglassene. Sett glassene tilbake i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til geléen har stivnet.

Tips

Mas Amiel er en populær sterkvin, som ofte serveres til kaker og desserter. Kjøpes på polet. 

Desserten kan pyntes etter ønske. Jeg pyntet her med bringebær som jeg sprayet med gullfarget kakestøv, noen gull- og perlemorsfargede sjokoladeperler, frysetørkede bringebær og hvite sjokoladeknapper. 

Desserter
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift