Brukere online: 2355
Brukere i dag: 34937
Brukere siste 7 dager: 196609
Siden det er lørdag, dere:
Her kommer en nydelig dessert for voksne!
Kremete panna cotta med vanilje som toppes med et lag søt gelé som inneholder sterkvinen Mas Amiel... 😍
Herlig!
Denne oppskriften gir 6 gode dessertporsjoner (og 8 små). Det er bare å dele oppskriften på to eller tre dersom du vil lage mindre.
Ingredienser:
Panna cotta:
♥ 9 dl kremfløte
♥ 1,5 dl sukker
♥ 5 plater gelatin
♥ 1 ss vaniljepasta
Mas Amiel-gelé:
♥ 2 dl Mas Amiel (se tips)
♥ 2 dl vann
♥ 1,5 dl sukker
♥ 3 plater gelatin
Fremgangsmåte:
Panna cotta:
Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann i 5 minutter.
Ha fløte, sukker og vanilje i en kjele Varm opp blandingen til kokepunktet og ta kjelene av platen.
Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten.
Avkjøl den varme fløten noe før den fordeles i 6 (eller glass eller dessertskåler. Sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.
Mas Amiel-gelé:
Ha Mas Amiel, vann og sukker i en kjele. Gi blandingen et kort oppkok og ta kjelen av platen.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme Mas Amiel-blandingen. Avkjøl til lunken og hell så litt over hver panna cotta i dessertglassene. Sett glassene tilbake i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til geléen har stivnet.
Pynt etter ønske (men pynten er ikke nødvendig).
Vidunderlig god dessert som passer godt til lørdagskvelden! ❤
Mmmm....
Tips:
♥ Mas Amiel er en populær sterkvin, som ofte serveres til kaker og desserter. Kjøpes på polet.
♥ Desserten kan pyntes etter ønske. Jeg pyntet her med bringebær som jeg sprayet med gullfarget kakestøv, noen gull- og perlemorsfargede sjokoladeperler, frysetørkede bringebær og hvite sjokoladeknapper.
Håper du har en kjempefin helg!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Panna cotta:
♥ 9 dl kremfløte
♥ 1,5 dl sukker
♥ 5 plater gelatin
♥ 1 ss vaniljepasta
Mas Amiel-gelé:
♥ 2 dl Mas Amiel (se tips)
♥ 2 dl vann
♥ 1,5 dl sukker
♥ 3 plater gelatin
Panna cotta:
Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann i 5 minutter.
Ha fløte, sukker og vanilje i en kjele Varm opp blandingen til kokepunktet og ta kjelene av platen.
Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten.
Avkjøl den varme fløten noe før den fordeles i 6 (eller glass eller dessertskåler. Sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.
Mas Amiel-gelé:
Ha Mas Amiel, vann og sukker i en kjele. Gi blandingen et kort oppkok og ta kjelen av platen.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme Mas Amiel-blandingen. Avkjøl til lunken og hell så litt over hver panna cotta i dessertglassene. Sett glassene tilbake i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til geléen har stivnet.
♥ Mas Amiel er en populær sterkvin, som ofte serveres til kaker og desserter. Kjøpes på polet.
♥ Desserten kan pyntes etter ønske. Jeg pyntet her med bringebær som jeg sprayet med gullfarget kakestøv, noen gull- og perlemorsfargede sjokoladeperler, frysetørkede bringebær og hvite sjokoladeknapper.
Skriv ny kommentar