Panna cotta med sitron og vanilje

 

Hei kjære dere!

Hva med å lage en frisk og deilig panna cotta med sitronsmak til helgen?

Jeg blogger i dag fra vakre Nice, hvor jeg koser meg med sol, bading og deilige sommerkaker og desserter. Herlig med tidlig sommerferie i år!  Smile  Vil du se bilder jeg tar her i Sør-Frankrike, kan du følge meg på Instagram: @kristine_lifeissweet

Den søt-syrlige smaken av sitron er nydelig nå på sommeren, og jeg har allerede spist et par varianter av Tarte au citron meringuée (Fransk sitronterte med marengs) her i Nice.

Nice ligger jo veldig nærme Italia, så de fleste restaurantene har sin variant av panna cotta også.

Panna cotta er imidlertid lett å lage selv også, og du finner mange oppskrifter her på Det søte liv.

I denne varianten av panna cotta er det revet sitronskall og ekte vaniljestang som setter smaken. Syrlig sitronsaus på toppen forsterker sitronsmaken, men kan byttes ut med bær hvis du foretrekker det.

Sitronsmaken fra panna cottaen gjør at det smaker veldig godt med søt kransekake ved siden av.  Yum 

 

 

Ingredienser:

Sitron-panna cotta:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 3 plater gelatin
♥ revet skall av 2 sitroner

Sitronsaus:
♥ 1 dl presset sitronsaft (se tips)
♥ 1 dl sukker
♥ 1 dl vann

Pynt:
♥ tynne, halve sitronskiver

 

Fremgangsmåte:

Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann.

Ha fløte og sukker i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut det svarte belegget med frø på innsiden og ha dette i fløten. Ha så også den oppsnittede vaniljestangen i fløten. Gi det hele et oppkok. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. Bland til slutt i revet skall fra sitronene (se tips).

Fordel blandingen i 5 dessertskåler og sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.

Sitronsausen lager du raskt ved å koke presset sitronsaft, vann og sukker i 5-10 minutter til du får en sitronlake (se tips). Avkjøl før du fordeler sausen oppå panna cottaen.

Pynt med tynne, halve sitronskiver.

Siden denne panna cottaen er litt syrlig, smaker det godt med søt kake ved siden av, slik som for eksempel kransekake.

 

 

Tips:

♥ Når du rasper sitronskall bør du passe på at du kun tar det ytre, gule skallet og ikke det hvite innenfor skallet, for det gir bitter smak. 1 dl presset sitronsaft tilsvarer ca. saften fra 2 sitroner, men det kommer jo an på hvor store og saftige de er.

♥ Bruk alltid helst økologiske sitroner så du bruker sitronskall til baking og matlaging, så du unngår å få i deg helseskadelige sprøytemidler.

 

 

♥ Pass på at du ikke koker sitronlaken for lenge, for da blir den seig ved avkjøling. Det pleier å holde med noen minutter. Laken blir tykkere når den har blitt kald.

 

 

♥ Sitronlaken og tynn, halv sitronskive oppå panna cottaen bidrar til den syrlige smaken. Jeg synes det er deilig, men hvis du foretrekker mild sitronsmak, kan du nøye deg med sitronsmaken du får av sitronskallet i panna cottaen og heller pynte med søte bær på toppen av panna cottaen.

 

ENJOY!

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Panna cotta med sitron og vanilje
Ingredienser

Sitron-panna cotta:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 3 plater gelatin
♥ revet skall av 2 sitroner

Sitronsaus:
♥ 1 dl presset sitronsaft (se tips)
♥ 1 dl sukker
♥ 1 dl vann

Pynt:
♥ tynne, halve sitronskiver

Fremgangsmåte

Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann.

Ha fløte og sukker i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut det svarte belegget med frø på innsiden og ha dette i fløten. Ha så også den oppsnittede vaniljestangen i fløten. Gi det hele et oppkok. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. Bland til slutt i revet skall fra sitronene (se tips).

Fordel blandingen i 5 dessertskåler og sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.

Sitronsausen lager du raskt ved å koke presset sitronsaft, vann og sukker i 5-10 minutter til du får en sitronlake (se tips). Avkjøl før du fordeler sausen oppå panna cottaen.

Pynt med tynne, halve sitronskiver.

Siden denne panna cottaen er litt syrlig, smaker det godt med søt kake ved siden av, slik som for eksempel kransekake.

Tips

♥ Når du rasper sitronskall bør du passe på at du kun tar det ytre, gule skallet og ikke det hvite innenfor skallet, for det gir bitter smak. 1 dl presset sitronsaft tilsvarer ca. saften fra 2 sitroner, men det kommer jo an på hvor store og saftige de er.

♥ Bruk alltid helst økologiske sitroner så du bruker sitronskall til baking og matlaging, så du unngår å få i deg helseskadelige sprøytemidler.

♥ Pass på at du ikke koker sitronlaken for lenge, for da blir den seig ved avkjøling. Det pleier å holde med noen minutter. Laken blir tykkere når den har blitt kald.

♥ Sitronlaken og tynn, halv sitronskive oppå panna cottaen bidrar til den syrlige smaken. Jeg synes det er deilig, men hvis du foretrekker mild sitronsmak, kan du nøye deg med sitronsmaken du får av sitronskallet i panna cottaen og heller pynte med søte bær på toppen av panna cottaen.

Desserter
Sesong
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Hei Kristine,

Jeg har lyst til å prøve meg på denne oppskriften men har kun klart å finne gelatin i pulver form. En pakke gelatin er på 50g. Går det ann å bruke gelatin i pulver form? Eventuelt hva blir fremgangsmåten da?

Takk for Svar

Vennlig Hilsen
Saleha

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift