Panna cotta med varme fersken

Annonse: Reklame for egen bok


I dag blogger jeg fra London. Her er det solskinn og småregn om hverandre, og det er uansett alltid gøy med en liten tur hit. De siste årene har det vel blitt to-tre turer til London i året på meg, enten det har vært på grunn av jobb eller bare for å ta en liten shoppinghelg, slik som nå. Jeg er her med datteren min denne gangen. Hun har vært i London før, men det er fortsatt gøy å se entusiasmen i blikket hennes når hun får titte i alle butikkene på Oxford Street. I går kveld var vi på musikalen Aladdin og det er noe av det flotteste showet jeg har sett! Selvsagt er jeg også her for å spise engelske kaker, så i dag får vi finne oss et fint sted for å nyte Afternoon Tea Yum   

Og hvordan går det med boken "Kaker for enhver smak"..? Jo, VELDIG BRA!  Smile chrome  Jeg har brukt noen timer her på hotellrommet og har fått redigert ferdig registeret, så da er alt klart for en siste gjennomgang av alle 328 boksidene av både meg, redaktør og designer i neste uke. Hvis alt er som det skal, sendes boken for trykking på fredag! Jeg får mail og meldinger fra dere lesere hver dag med spørsmål om når boken kommer i bokhandelen, og det blir antakelig tredje uken i september. 

 

 

Og så til dagens oppskrift, som er en ny, superdeilig variant av den italienske vaniljepuddingen, panna cotta. Jeg varmet opp skiver av fersken sammen med litt brunt sukker, honning og en skvis sitronsaft og hadde dette oppå de kalde puddingene.

Mmm.. det varme mot det kalde, og den nydelige smaken av ferskenene, ble perfekt til panna cottaene!

Perfekt for helgekosen! 

 

Oppskriften passer til 4 porsjoner.

Ingredienser:

Panna cotta:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 3 plater gelatin

Varme fersken:
♥ 2 store, faste fersken
♥ 2 ss brunt sukker
♥ 1 ss flytende honning
♥ 1 ss sitronsaft

Pynt:
♥ 50 g mandler (kan sløyfes)

 

Fremgangsmåte:

Start gjerne kvelden i forveien med å gjøre klar panna cottaen:

Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann.

Ha fløte og sukker i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut det svarte belegget med frø på innsiden og ha dette i fløten. Ha så også den oppsnittede vaniljestangen i fløten. Gi det hele et oppkok. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. 

Fordel blandingen i 4 glass eller dessertskåler og sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.


Varme fersken:

Del ferskenene i to og fjern stenene.

 

 

Del ferskenen i skiver. De bør ikke være for tykke, men heller ikke så tynne at de går i stykker. 

Ha ferskenbåtene i en kjele sammen med brunt sukker, honning og sitronsaft. Varm opp blandingen i noen minutter. Du vil etter hvert se at ferskenbåtene avgir saft og blir blanke, myke og glaserte.

 


Rett før servering:

Finn frem panna cottaene fra kjøleskapet. Varm opp ferskenene raskt på nytt og fordel båtene og litt saus oppå hver panna cotta. Dryss over litt grovt hakkede mandler hvis du liker litt crunch (men kan såklart sløyfes hvis du vil ha nøttefri dessert), og server straks!

 

 

Tips:

♥ Bruk helst søte fersken for best smak, men de må ikke være for bløte, ellers går ferskenbåtene i oppløsning ved oppvarmingen. 

♥ Siden jeg her har lagt ferskenene varme oppå panna cottaen, vil panna cottaen smelte litt. Derfor er det lurt å legge ferskenene på panna cottaen rett før servering. 

 

 

Fortsatt god helg, dere!  Smile

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Panna cotta med varme fersken
Ingredienser

Panna cotta:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 3 plater gelatin

Varme fersken:
♥ 2 store, faste fersken
♥ 2 ss brunt sukker
♥ 1 ss flytende honning
♥ 1 ss sitronsaft

Pynt:
♥ 50 g mandler (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Start gjerne kvelden i forveien med å gjøre klar panna cottaen:
Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann. Ha fløte og sukker i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut det svarte belegget med frø på innsiden og ha dette i fløten. Ha så også den oppsnittede vaniljestangen i fløten. Gi det hele et oppkok. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. 

Fordel blandingen i 4 glass eller dessertskåler og sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.

Varme fersken:
Del ferskenene i to og fjern stenene. Del ferskenen i skiver. De bør ikke være for tykke, men heller ikke så tynne at de går i stykker. Ha ferskenbåtene i en kjele sammen med brunt sukker, honning og sitronsaft. Varm opp blandingen i noen minutter. Du vil etter hvert se at ferskenbåtene avgir saft og blir blanke, myke og glaserte.

Rett før servering:
Finn frem panna cottaene fra kjøleskapet. Varm opp ferskenene raskt på nytt og fordel båtene og litt saus oppå hver panna cotta. Dryss over litt grovt hakkede mandler hvis du liker litt crunch (men kan såklart sløyfes hvis du vil ha nøttefri dessert), og server straks!

Tips


♥ Bruk helst søte fersken for best smak, men de må ikke være for bløte, ellers går ferskenbåtene i oppløsning ved oppvarmingen. 

♥ Siden jeg her har lagt ferskenene varme oppå panna cottaen, vil panna cottaen smelte litt. Derfor er det lurt å legge ferskenene på panna cottaen rett før servering. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift