Peanøttopper

"Peanøttopper" er veldig gode og veldig enkle å lage. Småkakene har amerikansk opprinnelse og er myke og litt mektige. Anbefales spesielt til dem som er glade i peanøttsmør!

Oppskriften gir 24 stk.

Peanøttopper
Ingredienser

350 g peanøttsmør, grov type (1 glass)
2 dl brunt sukker
1 ts vaniljesukker
1 stort egg
1 dl hvetemel

Pynt:
24 sjokoladebiter (se tips)

Fremgangsmåte

Rør sammen peanøttsmør, sukker, vaniljesukker og egget (for hånd eller bruk elektrisk håndmikser). Tilsett melet og bland til en jevn deig.

Form deigen til 25 jevnstore kuler. Sett kulene på to stekeplater dekket med bakepapir. Trykk en sjokoladebit i midten på hver kake.

Stekes midt i ovnen ved 180°C i 10-12 min. Avkjøl på rist.

Tips

Hvis deigen kjennes tørr når du triller ut kakene, kan du tilsette litt ekstra peanøttsmør. Det hjelper også å bruke fuktige hender som du skyller ofte i kaldt vann. 

Jeg brukte ca. 50 g kokesjokolade som jeg delte i mindre biter. Melkesjokolade går også fint. Har du sjokoladeknapper, kan dette gjerne brukes i stedet.

"Peanøttopper" oppbevares i en tettsluttet kakeboks.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift