Pepperkaker

Når en pepperkakebaker baker pepperbakerkaker ... 

Ingen jul uten pepperkaker! Selv de som aldri baker til jul, baker kanskje likevel pepperkaker! 😃

Pepperkakebaking gir krydderduft og julestemning i hjemmet, og egner seg veldig godt for juleverksted med barn og venner. 

Dette er en herlig oppskrift på SUPERGODE PEPPERKAKER som jeg har fra moren min. Deigen er lett å kjevle ut og pepperkakene blir sprø og kjempegode! 

 

 

Disse pepperkakene lages med fløte og inneholder ikke egg.

Oppskriften gir ca. 50 pepperkaker (selvsagt avhengig av hvor store du lager dem). 

 

Ingredienser: 

150 g smør
1 dl lys sirup
2 dl sukker
1 dl kremfløte
2 ts kanel
1 ts nellik
1 ts ingefær
0,5 ts pepper
1 ts bakepulver
450 g hvetemel

Melisglasur:
2 eggehviter
0,5 ts sitronsaft
5 dl melis

 

Fremgangsmåte:

Varm opp smør, sirup og sukker i en tykkbunnet kjele. Ta kjelen av platen og rør inn kremfløte. Ha deretter i krydderet og bakepulver. Rør til slutt inn hvetemelet. Ha deigen i kjøleskapet, dekk til med plast og la den stå i noen timer (eventuelt til neste dag).

Kjevle ut litt og litt av deigen (ca. 3 mm tykk) og stikk ut ønskede figurer.

Legg kakene på bakepapirdekkede stekeplater. Stek pepperkakene midt i ovnen ved 175°C i 8–12 minutter, avhengig av størrelsen på pepperkakene.

Avkjøl kakene litt på platen før de forsiktig flyttes over på rist og avkjøles helt.
 

Melisglasur:

Melisglasuren lages ved å piske eggehvitene stive sammen med sitronsaft. Tilsett melisen litt om gangen og pisk videre i et par minutter til en tykk og blank glasur. Ha glasuren i en sprøytepose og pynt pepperkakene etter ønske. 

 

 

Verdens beste pepperkaker!  😍

 

 

Tips:

Merk at deigen vil virke klissete første dag, men at den vil bli fastere dagen etter. Deigen blir best om den får stå kaldt til neste dag før utkjevling.

Bruk litt mel til utbakingen slik at pepperkakedeigen ikke kleber seg fast til bordet. Bruk gjerne en kjevlematte av plast.

Oppbevar pepperkakene i tett kakeboks, slik at de holder seg sprø.

 

 

GOD JUL

 

 

      

Pepperkaker
Ingredienser

150 g smør
1 dl lys sirup
2 dl sukker
1 dl kremfløte
2 ts kanel
1 ts nellik
1 ts ingefær
0,5 ts pepper
1 ts bakepulver
450 g hvetemel

Melisglasur:
2 eggehviter
0,5 ts sitronsaft
5 dl melis

Fremgangsmåte

Varm opp smør, sirup og sukker i en tykkbunnet kjele. Ta kjelen av platen og rør inn kremfløte. Ha deretter i krydderet og bakepulver. Rør til slutt inn hvetemelet. Ha deigen i kjøleskapet, dekk til med plast og la den stå i noen timer (eventuelt til neste dag).

Kjevle ut litt og litt av deigen (ca. 3 mm tykk) og stikk ut ønskede figurer.

Legg kakene på bakepapirdekkede stekeplater. Stek pepperkakene midt i ovnen ved 175°C i 8–12 minutter, avhengig av størrelsen på pepperkakene. Avkjøl kakene litt på platen før de forsiktig flyttes over på rist og avkjøles helt.

Melisglasur:
Melisglasuren lages ved å piske eggehvitene stive sammen med sitronsaft. Tilsett melisen litt om gangen og pisk videre i et par minutter til en tykk og blank glasur. Ha glasuren i en sprøytepose og pynt pepperkakene etter ønske. 

Tips

Merk at deigen vil virke klissete første dag, men at den vil bli fastere dagen etter. Deigen blir best om den får stå kaldt til neste dag før utkjevling.

Bruk litt mel til utbakingen slik at pepperkakedeigen ikke kleber seg fast til bordet. Bruk gjerne en kjevlematte av plast.

Oppbevar pepperkakene i tett kakeboks, slik at de holder seg sprø.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

7 kommentarer

Jeg bruker denne oppskriften. Det blir kjempegode pepperkaker. Beste oppskriften som finns.

Omtrent hvor mange pepperkaker blir denne oppskriften til? Er det uproblematisk å doble den (eller mer), eller bør man heller lage flere små porsjoner?

Supergod pepperkakedeig👍! Lett å jobbe med og deilig smak😋! Denne kommer jeg til å fortsette med!

Laget pepperkaker etter denne oppskriften. Superlett deig å jobbe med. Ble svært fornøyd med resultatet.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift