Brukere online: 71
Brukere i dag: 1414
Brukere siste 7 dager: 195583
5 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 ss kakao
Dynking:
0,5 dl sjokolademelk
Fyll og pynt:
6 dl kremfløte
6 ss sjokoladesaus (se tips)
1 pose Pops (190 g)
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt sammen mel, bakepulver og kakao og vend dette forsiktig inn i eggedosisen.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) som har bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i ca 30-40 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten). Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Del kaken i tre bunner. Kakebunnene kan eventuelt dynkes med litt sjokolademelk - det gir ekstra saftig kake.
Pisk kremfløten til krem. Smak til med sjokoladesaus. Sett til side 'Pops' til å pynte kaken med. Hakk resten av sjokoladen og bland med halvparten av kremen.
Ha sjokoladekremen med den hakkede sjokoladen mellom kakebunnene. Dekk kaken med resten av sjokoladekremen. Pynt med 'Pops'.
Bruk for eksempel Freia sjokoladetopping på flaske til sjokoladekremen.
Kaken blir ekstra god om den får stå og trekke i et par timer før servering.
'Pops' er visst nok Norges mest solgte sjokoladepose og nordmenn spiser 408 kuler Pops per minutt eller 6,8 Pops per sekund!!! (Info hentet fra nettsiden til distributøren Galleberg, se www.galleberg.no.)
Skriv ny kommentar