Brukere online: 2161
Brukere i dag: 23666
Brukere siste 7 dager: 195474
Happy Thanksgiving!
Her har du amerikanske, lyse "Blondies" som har brownies-konsistens, men hvor mørk sjokolade er byttet ut med most gresskar, krydder, pekannøtter og hvit sjokolade.
Smakfulle og kjempegode kaker!
Oppskriften er til liten langpanne.
Ingredienser:
♥ 250 g smør
♥ 300 g brunt sukker
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 1,5 ss kanel
♥ 1 ts ingefær
♥ 1 ts muskat
♥ 0,5 ts nellik
♥ 0,5 ts allehånde
♥ 1 ts maldonsalt
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 egg
♥ 225 g gresskarpuré (se tips)
♥ 300 g hvetemel
♥ 100 g pekannøtter
♥ 300 g hvit sjokolade (se tips)
Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og bland inn det brune sukkeret. Tilsett vaniljeekstrakt, krydder, salt og bakepulver og rør godt. Visp egget lett og ha i sammen med gresskarpuré. Vend så inn hvetemelet (ikke rør mer enn nødvendig i deigen etter at du har tilsatt melet).
Hakk pekannøtter og vend inn i deigen. Hakk hvit sjokolade i store biter og bland inn til slutt.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 35 minutter. La kaken bli kald i formen før du tar den ut, fjerner bakepapiret og deler kaken i firkanter.
Tips:
♥ Gresskarpuré kan kjøpes på boks eller lages med fersk gresskar. Jeg synes så klart sistnevnte blir best og det er også det jeg har brukt i denne kaken. Da skreller du gresskaret, har bitene i en langpanne som du dekker til med folie, og baker gresskarkjøttet i stekeovnen ved 200°C til kjøttet er helt mykt (30-40 minutter). Avkjøles og moses deretter med stavmikser.
♥ I USA får man kjøpt hvite chocolate chips, som jeg har brukt i denne kaken. Jeg har ikke sett dette produktet i norske matbutikker, men vet at man kan få kjøpt i noen nettbutikker. Uansett går det helt fint å hakke opp vanlig hvit sjokolade også.
♥ Pumpkin Spice Blondies holder seg myke i flere dager dersom de pakkes inn i plast. Kakene er kjempefine å fryse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 250 g smør
♥ 300 g brunt sukker
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 1,5 ss kanel
♥ 1 ts ingefær
♥ 1 ts muskat
♥ 0,5 ts nellik
♥ 0,5 ts allehånde
♥ 1 ts maldonsalt
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 egg
♥ 225 g gresskarpuré (se tips)
♥ 300 g hvetemel
♥ 100 g pekannøtter
♥ 300 g hvit sjokolade (se tips)
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og bland inn det brune sukkeret. Tilsett vaniljeekstrakt, krydder, salt og bakepulver og rør godt. Visp egget lett og ha i sammen med gresskarpuré. Vend så inn hvetemelet (ikke rør mer enn nødvendig i deigen etter at du har tilsatt melet).
Hakk pekannøtter og vend inn i deigen. Hakk hvit sjokolade i store biter og bland inn til slutt.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 35 minutter. La kaken bli kald i formen før du tar den ut, fjerner bakepapiret og deler kaken i firkanter.
♥ Gresskarpuré kan kjøpes på boks eller lages med fersk gresskar. Jeg synes så klart sistnevnte blir best og det er også det jeg har brukt i denne kaken. Da skreller du gresskaret, har bitene i en langpanne som du dekker til med folie, og baker gresskarkjøttet i stekeovnen ved 200°C til kjøttet er helt mykt (30-40 minutter). Avkjøles og moses deretter med stavmikser.
♥ I USA får man kjøpt hvite chocolate chips, som jeg har brukt i denne kaken. Jeg har ikke sett dette produktet i norske matbutikker, men vet at man kan få kjøpt i noen nettbutikker. Uansett går det helt fint å hakke opp vanlig hvit sjokolade også.
♥ Pumpkin Spice Blondies holder seg myke i flere dager dersom de pakkes inn i plast. Kakene er kjempefine å fryse!
Skriv ny kommentar