Rabarbramuffins med vaniljekrem

Deilige, myke, spennende sommermuffins med rabarbrabiter, brunt sukkerdryss og masse vaniljekremfyll!

Oppskriften gir 10 store muffins.

 

Ingredienser: 

250 g smør
250 g sukker
4 store egg
2 ts bakepulver
275 g hvetemel

Fyll:
5 dl vaniljekrem (se tips)

Pynt:
200 g rabarbra
75 g brunt sukker
 

Fremgangsmåte: 

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt mel og bakepulver og bland i til en jevn deig (rør minst mulig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt).

Fyll store muffinsformer litt i underkant av halvfulle med deig. Legg på en stor spiseskje vaniljekrem i hver muffins. Dekk med en spiseskje deig (muffinsformene skal da være ca. 3/4 fulle).

Rens rabarbra og del opp i små biter. Bland med brunt sukker og fordel oppå hver muffins.

Stek muffinsene på plate midt i ovnen ved 180°C i ca. 25 minutter.

 

 

Dette er utrolig gode rabarbramuffins! 

De blir aller best om du bruker hjemmelaget vaniljekrem, se tips. 

 

 

Tips: 

Rør minst mulig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt, bare nok til at deigen blir jevnt blandet. Dette gir myke og luftige muffins. 

Bruk gjerne hjemmelaget vaniljekrem (1 porsjon av oppskriften som du finner HER gir ca. 5 dl), men ferdigkjøpt går også bra å bruke. 

Hvis du bruker muffinsbrett kan du fylle muffinsene nokså fulle uten at de mister fasongen under stekingen. Det går an å få kjøpt muffinsbrett for store muffins. Alternativt kan du bruke papirformer med stivt papir (amerikanske muffinsformer) eller silikonformer.

Muffinsene er fine å fryse!

 

 

FRU KOBROS HUBRO

Fru Barbro von Kobro
som bodde på Ljabru,
hun matet sin hubro
fra Ebro med tebrød,
men det fikk den feb’r av

Gi hubro’n rabarbra!
sa dyrlege Hambro
Er det bra for hubro’n?
sa Barbro von Kobro

Ja, gi deres hubro
kantabrisk rabarbra
istedenfor tebrød,
og abra-kadabra!
vil hubro’n fra Ebro
bli frisk som en sebra,
fru Barbro von Kobro!
sa Hambro.

(André Bjerke)

 

 

Kos deg med nydelige Rabarbramuffins med vaniljekrem

 

 

      

Rabarbramuffins med vaniljekrem
Ingredienser

250 g smør
250 g sukker
4 store egg
2 ts bakepulver
275 g hvetemel

Fyll:
5 dl vaniljekrem (se tips)

Pynt:
200 g rabarbra
75 g brunt sukker

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt mel og bakepulver og bland i til en jevn deig (rør minst mulig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt).

Fyll store muffinsformer litt i underkant av halvfulle med deig. Legg på en stor spiseskje vaniljekrem i hver muffins. Dekk med en spiseskje deig (muffinsformene skal da være ca. 3/4 fulle).

Rens rabarbra og del opp i små biter. Bland med brunt sukker og fordel oppå hver muffins.

Stek muffinsene på plate midt i ovnen ved 180°C i ca. 25 minutter.

Tips

Rør minst mulig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt, bare nok til at deigen blir jevnt blandet. Dette gir myke og luftige muffins. 

Bruk gjerne hjemmelaget vaniljekrem (1 porsjon av oppskriften som du finner HER gir ca. 5 dl), men ferdigkjøpt går også bra å bruke. 

Hvis du bruker muffinsbrett kan du fylle muffinsene nokså fulle uten at de mister fasongen under stekingen. Det går an å få kjøpt muffinsbrett for store muffins. Alternativt kan du bruke papirformer med stivt papir (amerikanske muffinsformer) eller silikonformer.

Muffinsene er fine å fryse!

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

4 kommentarer

Nydelige muffins! Dei beste eg har laga faktisk, så desse kan anbefalast :) Husk doble former, og lite fyll -ei blir passe store.

Så gode muffinser🤩 men de ser helt krasjet ut. De hever seg fint, men synker sammen når jeg tar de utav ovnen. Er det noe jeg gjør galt? ( bruker store former+ brett)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift