Raisin Butter Cake (Formkake med smør og rosiner)

Her har du en av de beste formkakene jeg noen gang har smakt! Helt enkel, men likevel stor på smak. Absolutt nydelig og myk, og duften som brer seg utover på kjøkkenet når kaken steker får meg til å tenke "home, sweet home"....

Raisin Butter Cake (Formkake med smør og rosiner)
Ingredienser

250 g smør
200 g sukker
4 store egg
4 ss melk
1 ts vaniljeessens
1 ts bakepulver
200 g hvetemel
- -
1 dl rosiner
1 ss hvetemel

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland i melk og vaniljeessens (se tips). Sikt mel og bakepulver og rør i til slutt til du får en jevn og klumpfri deig. Bland rosinene med melet (dette forhindrer at de synker til bunns i kaken under stekingen). Vend de deretter inn i deigen (spar noen av rosinene til å fordele på toppen av kaken).

Ha deigen i smurt brødform (se tips) og fordel over resten av rosinene. Stek midt i ovnen ved 175°C i ca 40-50 min, til kaken er gjennomstekt.

Tips

Vær oppmerksom på at deigen vil kunne skille seg når du tilsetter melk i smørkremen. Ikke fortvil! Dette retter seg opp igjen når du rører i melet.

Oppskriften passer til en brødform som rommer 2 liter. Formen skal være ca 3/4 full. Som du ser på bildet, brukte jeg her i stedet to mindre former. Disse er laget av papp-papir og kjøpt i nettbutikken til www.strosselannat.se(link is external). Merket heter "Elisabeth Pink, Cake Mould" fra Vestli House og størrelsen er 18 cm x 9,5 cm (og 6 cm høye). Selges i pakninger på 3 stk. Et tips om du bruker slike papirformer, er å sette dem i brødformer som rommer 1 liter under stekingen. Selv om pappen virker nokså sterk, holder kakene fasongen likevel mye bedre om du setter dem i brødformer.

Oppbevar kaken i romtemperatur, godt innpakket i plast så den holder seg myk. Kaken er fin å fryse.

Rosiner kan byttes ut med hakket kokesjokolade, se "Chocolate Butter Cake" på detsoteliv.no.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Denne blir knallgod med hjemmelagde romrosiner laget på 12 år gammel, brun rom. :-)

Da jeg skulle helle kaken ut av formen, rant alt ut. Helt ustekt! Merkelige greier.. Hva kan ha skjedd? Den hevet seg jo fint også----

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift