Brukere online: 1913
Brukere i dag: 21529
Brukere siste 7 dager: 195259
Seige kokosmakroner er fantastisk gode!
Den seige konsistensen kommer av at kokosdeigen varmes opp før steking.
Her er en deilig sjokoladevariant av disse populære kakene.
Oppskriften gir ca. 30 stk.
Ingredienser:
♥ 5 eggehviter
♥ 250 g melis
♥ 50 g kakaopulver
♥ 250 g kokos
Fremgangsmåte:
Ha eggehviter, melis og kakaopulver i en kjele. Visp blandingen sammen så den blir klumpfri.
Rør inn kokos.
Varm opp på middels varme. Rør godt med en sleiv så blandingen ikke svir seg i bunnen av kjelen. Deigen skal bli skikkelig gjennomvarm, men akkurat ikke nå kokepunktet. Prosessen tar 5 -10 minutter.
Ta kjelen av platen og la deigen stå og svelle i 15 minutter.
Form spiseskjestore kaker som settes på bakepapirdekkede stekeplater.
Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 10 - 12 minutter.
La kakene avkjøles på platen i noen minutter før de flyttes over på rist og avkjøles helt.
Å, disse kakene er knallgode! 😋
Tips:
♥ Det er lurt å la deigen stå og svelle en stund før steking. Da holder kakene fasongen bedre under stekingen.
♥ Disse kakene oppbevares i tett boks. Jeg foretrekker å fryse dem, for da beholder de den seige kjernen.
Enjoy!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 5 eggehviter
♥ 250 g melis
♥ 50 g kakaopulver
♥ 250 g kokos
Ha eggehviter, melis og kakaopulver i en kjele. Visp blandingen sammen så den blir klumpfri.
Rør inn kokos.
Varm opp på middels varme. Rør godt med en sleiv så blandingen ikke svir seg i bunnen av kjelen. Deigen skal bli skikkelig gjennomvarm, men akkurat ikke nå kokepunktet. Prosessen tar 5 -10 minutter.
Ta kjelen av platen og la deigen stå og svelle i 15 minutter.
Form spiseskjestore kaker som settes på bakepapirdekkede stekeplater.
Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 10 - 12 minutter.
La kakene avkjøles på platen i noen minutter før de flyttes over på rist og avkjøles helt.
♥ Det er lurt å la deigen stå og svelle en stund før steking. Da holder kakene fasongen bedre under stekingen.
♥ Disse kakene oppbevares i tett boks. Jeg foretrekker å fryse dem, for da beholder de den seige kjernen.
Skriv ny kommentar