Semmelcookies


Hei,

Til søndag er det fastelavn! Endelig kan man spise myke, kremfylte hveteboller - NAM!

Jeg må riktignok innrømme at jeg har tyvstartet og laget noen deilige, nye varianter av fastelavnsboller allerede som kommer på bloggen i helgen. Wink 

I tillegg har jeg i år testet å lage noe helt nytt til fastelavn:

Semmelcookies er basert på de samme smakene som svenskenes fastelavnsboller, som kalles Semlor. Cookiesene blir myke og smaker deilig av kardemomme. Oppå cookiesene legger man et lag bløt mandelmasse og deretter en luftig topp med pisket krem. Et lite melisdryss over, og man har noen virkelig nydelige porsjonskaker som man kan kose seg med på fastelavnssøndagen.

Jeg synes dette ble kjempegodt! 

Oppskriften gir 14 kaker.


Ingredienser:

Kardemommecookies:
♥ 200 g smør
♥ 0,5 dl sukker
♥ 2 dl brunt farinsukker
♥ 1 stort egg
♥ 1 ts natron
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ts kardemomme
♥ 2 ts maisenna
♥ 5 dl hvetemel

Mandelfyll:
♥ 200 g marsipan (helst grov type med høyt mandelinnhold)
♥ 2 ss melk

Pynt:
♥ 4 dl kremfløte
♥ 2 ss melis

Fremgangsmåte:

Ha mykt smør, hvitt sukker, brunt farin og egg i en bolle.

 

 

Pisk blandingen til en luftig smørkrem. Bland inn natron, vaniljesukker, kardemomme og maisenna. Vend deretter inn hvetemelet og kna deigen raskt sammen.

Del deigen opp i 18 like store emner og trill dem til kuler. Fordel dem på to bakepapirdekkede stekeplater (9 stk på hver).

 

 

Trykk kakene lett ned med en gaffel så de blir litt flatere.

Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 10 minutter.

 

 

Det er viktig at kakene ikke steker for lenge (se tips).

 

 

Ta til side 4 av de stekte cookiesene og del hver av dem i fire mens de fortsatt er varme (disse bitene skal etterpå legges på toppen av kakene). Avkjøl resten av cookiesene til de er helt kalde.

Mos den grove marsipanen sammen med melken.

 

 

Fordel den bløte mandelmassen på cookiesene.

 

 

Pisk kremfløten til fast krem. Sprøyt en lekker kremtopp på hver cookie.

 

 

 

Legg en kvart cookiebit på toppen av kremen.

 

 

Sikt over melis til slutt.

 

 


Tips:

♥ Det er viktig for resultatet at kakene ikke steker for lenge, for de skal beholde en myk kjerne i midten. Heller litt for lite stekt enn for mye! Husk at kakene blir fastere når det er avkjølt enn det de virker som når de kommer rett ut av ovnen. 

♥ La kakene bli helt kalde før du dekker dem med mandelmasse og krem, eller kommer kremen til å smelte.

♥ Kardemommekakene kan lages dagen i forveien. Pakk dem godt inn i plast så de holder seg myke. Kakene bør serveres samme dag som de dekkes med mandelmasse og pisket krem. 

 

 

Artig vri på Semlor, for deg som ønsker å teste ut noe annet enn hveteboller til fastelavn. 

 

 

Bare å glede seg til helgen dere!  Smile  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Semmelcookies
Ingredienser

Kardemommecookies:
♥ 200 g smør
♥ 0,5 dl sukker
♥ 2 dl brunt farinsukker
♥ 1 stort egg
♥ 1 ts natron
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ts kardemomme
♥ 2 ts maisenna
♥ 5 dl hvetemel

Mandelfyll:
♥ 200 g marsipan (helst grov type med høyt mandelinnhold)
♥ 2 ss melk

Pynt:
♥ 4 dl kremfløte
♥ 2 ss melis

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør, hvitt sukker, brunt farin og egg til en luftig smørkrem. Bland inn natron, vaniljesukker, kardemomme og maisenna. Vend deretter inn hvetemelet og kna deigen raskt sammen.

Del deigen opp i 18 like store emner og trill dem til kuler. Fordel dem på to bakepapirdekkede stekeplater (9 stk på hver) og trykk kakene lett ned med en gaffel så de blir litt flatere.

Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 10 minutter (se tips).

Ta til side 4 av de stekte cookiesene og del hver av dem i fire mens de fortsatt er varme (disse bitene skal etterpå legges på toppen av kakene). Avkjøl resten av cookiesene til de er helt kalde.

Mos den grove marsipanen sammen med melken. Fordel den bløte mandelmassen på cookiesene.

Pisk kremfløten til fast krem. Sprøyt en lekker kremtopp på hver cookie og legg en kvart cookiebit på toppen av kremen.

Sikt over melis til slutt.

Tips

♥ Det er viktig for resultatet at kakene ikke steker for lenge, for de skal beholde en myk kjerne i midten. Heller litt for lite stekt enn for mye! Husk at kakene blir fastere når det er avkjølt enn det de virker som når de kommer rett ut av ovnen. 

♥ La kakene bli helt kalde før du dekker dem med mandelmasse og krem, eller kommer kremen til å smelte.

♥ Kardemommekakene kan lages dagen i forveien. Pakk dem godt inn i plast så de holder seg myke. Kakene bør serveres samme dag som de dekkes med mandelmasse og pisket krem. 

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift