Brukere online: 2057
Brukere i dag: 33194
Brukere siste 7 dager: 196385
Sitronkjeks har en mild sitronsmak og er populære å sette frem på kakebordet.
Personlig elsker jeg å nyte disse kakene med en kopp varm te.
Oppskriften gir ca. 50 stk.
Ingredienser:
♥ 175 g smør
♥ 125 g melis
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ts revet sitronskall
♥ 3 ss sitronsaft
♥ 50 g maisenna
♥ 300 g hvetemel
Pynt:
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør sammen med melis. Tilsett vaniljesukker, revet sitronskall og sitronsaft.
Bland maisenna og hvetemel og kna dette inn så du får en myk og smidig deig.
Form deigen til ruller (ca. 5 cm i diameter). Legg rullene i kjøleskapet i 1 time, så de blir faste.
Skjær rullene i skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater.
Stek kakene midt i ovnen ved 180 °C i ca. 10 minutter. Kakene skal være lyse i fargen også når de er ferdigstekte.
Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.
Gi kakene gjerne et lite melisdryss før servering.
Deilige småkaker med mild sitronsmak!
Tips:
♥ Tilpass mengden sitronsaft så du får en deig med passe konsistens. Du kan tilsette 1 ss til med sitronsaft hvis deigen kjennes tørr og smuldrete.
♥ Deigrullene bør avkjøles før de skjæres i skiver. Da er det lettere å få penere kaker og de flyter mindre utover under stekingen.
♥ Kakene oppbevares i tett kakeboks.
Se også Appelsinkjeks som er basert på samme oppskrift.
Det lyser i stille grender
av tindrande ljos i kveld…
(Jakob Sande)
Kos deg med disse enkle, men nydelige småkakene!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 175 g smør
♥ 125 g melis
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ts revet sitronskall
♥ 3 ss sitronsaft
♥ 50 g maisenna
♥ 300 g hvetemel
Pynt:
♥ melisdryss
Pisk mykt smør sammen med melis. Tilsett vaniljesukker, revet sitronskall og sitronsaft.
Bland maisenna og hvetemel og kna dette inn så du får en myk og smidig deig.
Form deigen til ruller (ca. 5 cm i diameter). Legg rullene i kjøleskapet i 1 time, så de blir faste.
Skjær rullene i skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater.
Stek kakene midt i ovnen ved 180 °C i ca. 10 minutter. Kakene skal være lyse i fargen også når de er ferdigstekte.
Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.
Gi kakene gjerne et lite melisdryss før servering.
♥ Tilpass mengden sitronsaft så du får en deig med passe konsistens. Du kan tilsette 1 ss til med sitronsaft hvis deigen kjennes tørr og smuldrete.
♥ Deigrullene bør avkjøles før de skjæres i skiver. Da er det lettere å få penere kaker og de flyter mindre utover under stekingen.
♥ Kakene oppbevares i tett kakeboks.
2 kommentarer
1.5dl hasselnøtter - FØR
1.5dl hasselnøtter - FØR eller etter maling?? :-)
Kan man bruke potetmel…
Kan man bruke potetmel istedenfor maizena?
Skriv ny kommentar