Brukere online: 2150
Brukere i dag: 31821
Brukere siste 7 dager: 196273
Sitronsorbet er en syrlig og forfriskende dessert.
Isen er lett å lage og det kreves ingen iskremmaskin.
Sorbeten kan gjerne serveres i frosne, uthulede sitroner for ekstra lekker effekt!
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 1 dl vann
♥ 1,5 dl sukker
♥ 2 dl presset sitronsaft fra 4 sitroner
♥ 1 eggehvite
Fremgangsmåte:
Skjær av toppen på sitronene. Skjær også av litt av bunnen; men bare akkurat nok til at sitronen blir så flate på undersiden at de står stabilt når de settes oppreist på bordet.
Press ut saften av sitronene i en sitruspresse. Mål opp 2 dl av sitronsaften. Glatt ut innsiden av sitronene med en spiseskje.
Varm opp vann, sukker og presset sitronsaft i en kjele mens du rører, slik at sukkeret løser seg opp. Sil blandingen og ha den i en boks. Avkjøl i romtemperatur og sett boksen deretter i fryseren over natten.
(Jeg lagde her dobbel porsjon, derfor ser du to bokser på bildet.)
Legg også de uthulede sitronene i fryseren til dagen etter.
Pisk eggehviten til stivt skum med en elektrisk håndmikser.
Ta den frosne sitronblandingen ut av fryseren og skrap den opp med en gaffel.
Ha den skrapede sitronisen i bollen med den stivpiskede eggehviten. Pisk dette sammen slik at eggehviten fordeler seg jevnt med isen.
Fyll den myke sitronsorbeten i de frosne sitronene.
Sett sitronene tilbake i fryseren en times tid, slik at sorbeten stivner før servering.
Lekker, sommerlig dessert!
Jeg synes det blir ekstra kult å servere sitronsorbeten i frosne sitroner!
Tips:
♥ Sorbetisen kan fryses igjen etter at eggehviten er tilsatt.
♥ Det er selvsagt ikke noe i veien for å servere sitronsorbeten på vanlige dessertskåler.
Dette er virkelig en nydelig og frisk sitronsorbet!
Håper du fikk lyst til å teste ut denne deilige, lette sitronisen.
Er du glad i litt syrlig sitronsmak, er dette definitivt desserten for deg!
Ha en deilig helg!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 dl vann
♥ 1,5 dl sukker
♥ 2 dl presset sitronsaft fra 4 sitroner
♥ 1 eggehvite
Skjær av toppen på sitronene. Skjær også av litt av bunnen; men bare akkurat nok til at sitronen blir så flate på undersiden at de står stabilt når de settes oppreist på bordet.
Press ut saften av sitronene i en sitruspresse. Mål opp 2 dl av sitronsaften. Glatt ut innsiden av sitronene med en spiseskje.
Varm opp vann, sukker og presset sitronsaft i en kjele mens du rører, slik at sukkeret løser seg opp. Sil blandingen og ha den i en boks. Avkjøl i romtemperatur og sett boksen deretter i fryseren over natten. Legg også de uthulede sitronene i fryseren til dagen etter.
Pisk eggehviten til stivt skum med en elektrisk håndmikser. Ta den frosne sitronblandingen ut av fryseren og skrap den opp med en gaffel. Ha den skrapede sitronisen i bollen med den stivpiskede eggehviten. Pisk dette sammen slik at eggehviten fordeler seg jevnt med isen.
Fyll den myke sitronsorbeten i de frosne sitronene. Sett sitronene tilbake i fryseren en times tid, slik at sorbeten stivner før servering.
♥ Sorbetisen kan fryses igjen etter at eggehviten er tilsatt.
♥ Det er selvsagt ikke noe i veien for å servere sitronsorbeten på vanlige dessertskåler.
Skriv ny kommentar