Sjokoladebiter med konjakk

Hva gjør man ikke for å få høre et sukk fra en mann... Dette er myke så myke sjokoladekakebiter der bakepulveret er byttet ut med... - konjakk! 😉

Oppskriften er til stor langpanne.

Sjokoladebiter med konjakk
Ingredienser

400 g smør
6 egg
6 dl sukker
2 ss vaniljesukker
1 dl kakao
0,5 dl konjakk
4,5 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Tilsett kakaopulveret og la det løse seg opp i smøret. 

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Bland inn vaniljesukker og konjakk. Tilsett sjokoladesmøret og deretter hvetemelet. Rør til deigen er jevn og klumpfri. 

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 150°C i ca. 30 minutter. Kaken skal fortsatt være litt klissete når den er ferdig stekt. Avkjøl kaken i formen før den skjæres i avlange biter på ca. 3 x 7 cm.

Tips

Det er altså riktig at det ikke skal være bakepulver i denne oppskriften.

Konjakk kan byttes ut med melk, kaffe eller appelsinjuice.

Kakebitene egner seg kjempegodt til å fryses.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift