Sjokoladekake med banan og nøtter

Sjokoladekake med banan og nøtter
Ingredienser

2 egg
1 dl sukker
2 bananer
100 g smør
200 g kokesjokolade
1 ts kanel
1 ts bakepulver
100 g hvetemel
50 g hasselnøtter
50 g valnøtter

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Mos bananene (dette gjøres raskt med stavmikser) og rør inn i eggedosisen. Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kokesjokoladen oppdelt i biter. La sjokoladen smelte i smøret og rør blandingen jevn. Bland dette deretter inn i eggedosisen. Sikt sammen mel, bakepulver og kanel og vend i. Bland til slutt i grovt hakkede hasselnøtter og valnøtter.

Hell røren i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i ca 30-40 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen før du tar den ut og fjerner bakepapiret.

Tips

Kaken kan fryses.

Kakekategori

1 kommentar

Jeg er allergisk mot hasselnøtter, kan jeg bruke andre nøtter i stede?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift