Brukere online: 1102
Brukere i dag: 31275
Brukere siste 7 dager: 168204
There's you
There's me
and then,
There's the craving in between.
Lettvint og lidenskapelig god langpannekake til Valentineshelgen?
Her har du en nydelig og veldig myk sjokoladekake med mye mørk sjokolade, som dekkes med en spesielt god sjokoladetrøffelkrem med pasjonsfruktlikør!
Smaken av pasjonsfrukt er jo en av de mest pirrende tropiske aromaene....
Ingredienser:
Sjokoladekake:
♥ 300 g smør
♥ 500 g sukker
♥ 4 egg
♥ 7 dl kefir
♥ 500 g hvetemel
♥ 2 dl kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts natron
Glasur:
♥ 2 dl kremfløte
♥ 1 dl Passoã (pasjonsfruktlikør, se tips)
♥ 500 g kokesjokolade
♥ 2 dl melis
Pynt:
♥ hjerteformet kakestrøssel
Fremgangsmåte
Rør mykt smør og sukker godt sammen. Pisk inn ett egg om gangen. Ha deigen i en stor bakebolle og bland inn kefir. Sikt sammen det tørre og tilsett. Bland alt godt sammen til en jevn deig (jeg bruker elektrisk visp på laveste hastighet).
Hell deigen i en bakepapirkledd stor langpanne (30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 170°C i ca 45 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Mens sjokoladekaken steker lager du klar sjokoladeglasuren:
Varm opp kremfløten og pasjonsfruktlikøren i en kjele. Når blandingen nærmer seg kokepunktet, tas kjelen av platen. Brekk kokesjokoladen i biter og ha den i kjelen. La sjokoladen smelte og rør blandingen jevn. Tilsett melis og rør til melisen løser seg helt opp i sjokoladeglasuren.
Ta den nystekte kaken ut av ovnen og smør den flytende sjokoladeglasuren straks over den varme kaken i et jevnt lag. Dryss over kakestrøsselet.
La kaken avkjøles i langpannen til den er kald. Sjokoladeglasuren vil da ha trukket litt inn i kaken.
Deilig kake ...
Tips
♥ Pasjonfruktlikøren Passoã fås kjøpt på polet. Likøren setter nydelig smak på sjokoladeglasuren, uten at den blir for fremtredende.
PS: Denne likøren er også nydelig til drinker og cocktails...
♥ Kakestykkene er kjempefine å fryse.
Sjokoladekake:
♥ 300 g smør
♥ 500 g sukker
♥ 4 egg
♥ 7 dl kefir
♥ 500 g hvetemel
♥ 2 dl kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts natron
Glasur:
♥ 2 dl kremfløte
♥ 1 dl Passoã (pasjonsfruktlikør, se tips)
♥ 500 g kokesjokolade
♥ 2 dl melis
Pynt:
♥ hjerteformet kakestrøssel
Rør mykt smør og sukker godt sammen. Pisk inn ett egg om gangen. Ha deigen i en stor bakebolle og bland inn kefir. Sikt sammen det tørre og tilsett. Bland alt godt sammen til en jevn deig (jeg bruker elektrisk visp på laveste hastighet).
Hell deigen i en bakepapirkledd stor langpanne (30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 170°C i ca 45 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Mens sjokoladekaken steker lager du klar sjokoladeglasuren:
Varm opp kremfløten og pasjonsfruktlikøren i en kjele. Når blandingen nærmer seg kokepunktet, tas kjelen av platen. Brekk kokesjokoladen i biter og ha den i kjelen. La sjokoladen smelte og rør blandingen jevn. Tilsett melis og rør til melisen løser seg helt opp i sjokoladeglasuren.
Ta den nystekte kaken ut av ovnen og smør den flytende sjokoladeglasuren straks over den varme kaken i et jevnt lag. Dryss over kakestrøsselet.
La kaken avkjøles i langpannen til den er kald. Sjokoladeglasuren vil da ha trukket litt inn i kaken.
♥ Pasjonfruktlikøren Passoã fås kjøpt på polet. Likøren setter nydelig smak på sjokoladeglasuren, uten at den blir for fremtredende.
♥ Kakestykkene er kjempefine å fryse.
5 kommentarer
Hei. ,isteden for likør, kan
Hei. ,isteden for likør, kan man sile av saften fra pasjonsfrukt? Til barnebursdag :)
Er det noe jeg kan bruke
Er det noe jeg kan bruke istedenfor Kefir?
Fordamper alkoholen?
Fordamper alkoholen?
Kremfløten og
Kremfløten og pasjonsfruktlikøren varmes opp til kokepunktet, da fordamper de 17 % med alkohol.
Kan en bruke appelsinjuice…
Kan en bruke appelsinjuice istedenfor likør?
Skriv ny kommentar