Brukere online: 2148
Brukere i dag: 36825
Brukere siste 7 dager: 196813
2 store egg
3 dl sukker
3 dl lettrømme
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
4 ss kakao
Glasur:
ca 2 dl melis
1 ss vann
Pynt:
papirformer
kakestrøssel
Pisk egg og sukker sammen i en bakebolle med stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis!). Visp inn rømmen. Visp deretter inn bakepulver, kakao og hvetemelet. Deigen blir nokså tynn i konsistensen.
Ha papirformer i muffinsbrett (se tips). Fordel deigen i muffinsformene (bruk to store skjeer eller en liten øse). Ikke fyll formene mer enn 3/4 fulle. Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 180°C i 20-25 min. Avkjøl muffinsene litt i formen. Løsne dem forsiktig fra kanten av formen med en skarp kniv. Hvelv muffinsene deretter forsiktig ut av muffinsbrettet.
Pynt de kalde muffinsene med litt melisglasur og farget kakestrøssel.
Muffinsene blir store og fine hvis du setter papirformer i muffinsbrett. Du kan da fylle opp formene uten at muffinsene mister fasongen. Du får da ca 16 stk. Ikke fyll formene altfor fulle, for deigen vil heve seg nokså mye under stekingen.
Har du ikke muffinsbrett kan du bruke vanlige, doble papirformer. Fyll da ikke formene for fulle, ellers renner deigen over kanten under steking. Du får da flere små muffins som trenger noe kortere steketid.
Muffinsene får enda lavere fettinnhold hvis du bytter ut lettrømme med rømmekolle.
Muffinsene er kjempefin å fryse. Se også oppskrift på "Rømmemuffins".
3 kommentarer
Hei! Prøvde denne oppskriften
Hei! Prøvde denne oppskriften. Desverre så er det ikke den beste jeg har smakt. Manglet et eller annet på smak som jeg ikke klarer å sette ord på:(
Disse var supre! Kan jeg
Disse var supre! Kan jeg bruke samme oppskrift til å lage kakebunn i vanlig rund form og bare forlenge steketiden?
Jeg brukte dette som en
Jeg brukte dette som en grunnoppskrift, tilsatte 1ts vaniljeekstrakt, 2tskanel og 2ts kardemomme. Stekte i en 22cm springform i ca30min på 180grader. Det fungerte utmerket. Pyntet med en kardemomme smørkrem. Kan anbefales.
Skriv ny kommentar