Brukere online: 1589
Brukere i dag: 8832
Brukere siste 7 dager: 195510
Bunn:
125 g Digestive kjeks
50 g smør
Sjokoladeostefromasj:
75 g rosiner
4 ss rom
2 egg
4 ss melis
400 g kremost
0,5 dl kaffefløte
2 dl kremfløte
100 g kokesjokolade
6 plater gelatin
2 ss kokende vann
Pynt:
høvlet sjokolade e.l.
Start med å bløtlegge rosinene i rom i 2-3 timer, eller gjerne over natten.
Knus kjeksen og bland med smeltet smør. Sett ringen på en kakeform (22 cm i diameter) direkte på et kakefat. Trykk kjeksblandingen utover i bunnen. Sett i kjøleskapet.
Skill eggene. Pisk eggeplommene luftig med melis. Pisk deretter inn kremosten. Smelt kokesjokoladen sammen med kaffefløten i en liten kjele. Avkjøl blandingen og rør inn i ostemassen. Pisk kremfløten stiv og vend i halvparten. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min. Klem ut vannet og smelt dem i 2 ss kokende vann. Avkjøl og rør deretter inn i sjokoladeblandingen. Rør så i rom og rosiner. Pisk eggehvitene til stivt skum. Vend resten av kremen i sjokolademassen og til slutt de stivpiskede eggehvitene. Bruk en stålvisp når du rører, slik at alle krem- og eggehviteklumper fjernes.
Hell sjokoladeblandingen over kjeksbunnen i formen. Sett kaken i kjøleskapet i 4 timer, eller gjerne over natten, slik at sjokoladefromasjen stivner. Fjern forsiktig kakeringen og pynt kaken med høvlet sjokolade eller annen sjokoladepynt (se tips).
Kaken er holdbar i kjøleskapet.
Sjokoladepynten på bildet er hjemmelaget. Smelt 50 g melksjokolade og bland i daimkuler. Sjokoladen dryppes deretter utover til stenger på bakepapir. Settes i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Skriv ny kommentar